ugandaUn pastor din Uganda a fost amenintat sa nu mai predice Evanghelia, insa avertismentul nu a putut opri dragostea lui pentru Isus si Cuvantul Sau. Drept urmare, o multime de musulmani au mers la el acasa unde era doar sotia pe care au ucis-o.

Mwanika George nu era acasa cand a venit multimea furioasa care-l cauta. Mamwikomba Mwanika, sotie si mama a opt copii, a deschis usa casei pentru a vorbi cu oamenii care il cautau pe sotul ei. Acestia i-au spus: „Sotul tau a urmat religia fratelui sau, desi a fost avertizat sa nu faca acest lucru.” Fratele pastorului fusese ucis cu ceva timp inainte pentru predicarea Evangheliei.

Dupa ce i-au spus aceste cuvinte, femeia crestina a fost luata cu forta din casa ei din satul Kalampete. Fiica ei in varsta de 13 ani a spus: „Multimea a tras de mama pentru a o scoate afara din casa in timp ce ea se zbatea si striga dupa ajutor”.

Femeia a fost gasita mai tarziu intr-o balta de sange la aproximativ 100 de metri de casa. Era inca in viata cand a fost gasita, dar a murit in drum spre spital, scrie actualidadcristiana.

„Stiu ca atacatorii pe mine ma cautau”, a declarat George Mwanika dupa incident. „Am nevoie de protectia lui Dumnezeu si de pacea Lui. Fie ca Dumnezeu sa-mi dea curajul si puterea de a continua sa impartasesc dragostea lui Hristos pentru cei care sunt pe calea pierzarii. Isus a spus ca trebuie sa-i iubim pe vrajmasii nostri.”

George a decis sa mearga mai departe si sa lase pe Domnul sa rezove disficultatile prin care trece. „ (…) stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. (Rom. 8:28)

Uganda este o tara cu populatie majoritar crestina. Cu toate acestea, unele regiuni sunt dominate de musulmani radicali, iar statisticile arata ca in ultimii ani persecutia acestora asupra crestinilor a crescut alarmant.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.