Șosete de calitate pentru femei

Ne-am obișnuit cu diverși comercianți care vând șosete pe marginea drumului, întotdeauna la set. Dar calitatea acestora lasă de dorit.

Așa că am căutat pe marele Internet, să văd dacă există firme serioase care produc șosete de calitate. Și am găsit firma Ciserom, de la care puteam comanda online șosete foarte faine. Mie îmi plac șosetele scurte în mod deosebit.

Bineînțeles că am navigat pe site și mi-a atras atenția faptul că această companie are o diversitate de produse, care mai de care mai atrăgătoare.

Şosetele tălpici sport din bumbac şi elastan, ideale pentru perioada aceasta de vară.

Și de ce să comand 2 perechi de șosete doar? Mai mare deranjul! Când pot achiziționa un set de 14 perechi! Rezistente și frumoase, realizate din bumbac de înaltă calitate, șosete ideale pentru încălțămintea sport.

Am găsit și șosete medicinale din 100% bumbac, pentru diabetici, special create pentru picioare sensibile și cu probleme de circulaţie a sângelui, având manşeta fără elastic.


Istoria șosetelor

Se pare că istoria șosetelor a început în Grecia, în jurul secolului al VIII-lea I.Hr. Poetul Hesiod menționa în scrierile sale șosetele realizate din fire de par de animale, purtate pentru a oferi căldură picioarelor. În secolul al II-lea, și romanii au început să le confecționeze din țesături sau benzi de piele.

În Europa secolului al V-lea D.H., șosetele erau purtate de fețele bisericești pentru a simboliza puritatea, iar până în anul 1000 deveniseră deja o marcă a bogăției și a nobilimii. Începând cu secolul al XVI-lea, design-ul acestora a evoluat, fiind îmbogățit cu ornamente aplicate pe partea laterală sau în zona gleznei.

Mult mai târziu, în anul 1589, William Lee inventa mașina de tricotat șosete, de șase ori mai rapidă decât tricotajul manual. Astfel, a devenit posibilă tricotarea bumbacului, a lânii și a mătăsii și au apărut primii ciorapi fabricați din aceste materiale. Pe vremea aceea, oamenii îi purtau în scopul exclusiv de a se proteja de frig, fără să prevadă succesul pe care urmau să îl aibă peste câteva secole.

Înlocuitor pentru mătase

Sărind din nou în timp, anul 1938 aduce o altă revoluție în producția de șosete, și anume introducerea nylonului, prima fibră sintetică. Julian Hill, un om de știință aflat în căutarea unui înlocuitor pentru mătase, a fost cel care a descoperit acest fir puternic, curat și foarte asemănător cu mătasea. Nylonul a fost o revelație, producând o adevărată isterie în rândul doamnelor din acele timpuri. Primii ciorapi de nylon au apărut în magazinele din New York pe 15 mai 1940. Doar în prima zi au fost vândute peste 72.000 de perechi, lucru care a dus la prăbușirea pieței japoneze de mătase.

În anii ’60, ciorapii trei sferturi au fost dați uitării, odată cu apariția colanților și a ciorapilor cu chilot. Aceștia din urmă au devenit o opțiune mult mai practică, deoarece nu mai trebuiau folosite portjartierele, de multe ori deranjante și inconfortabile. O altă inovație au fost ciorapii cu bandă adezivă, care se fixează direct pe piele.

Odată cu trecerea timpului metodele de fabricare au evoluat, permițând amestecarea a două sau mai multe materiale, imprimarea sau tricotarea unor modele și colorarea șosetelor în diferite nuanțe.

Șosetele sunt adevărate declarații de stil, iar importanța lor în modă este indiscutabilă. Pentru cei care vor confort și calitate, dar își doresc totodată să iasă din anonimat cu o pereche de șosete vesele și colorate, este alegerea ideală. Materialele naturale, de cea mai înalta calitate, oferă elasticitate, finețe și confort.

CISEROM SA

Address: 515800 Sebeș, jud. Alba, Str. Dorin Pavel nr. 78

M.:+40 758 064386

T.: +40 258 732785, 732116, 733287

E. ciserom@ciserom.ro