Un pastor i-a multumit lui Dumnezeu ca i-a trimis pe fratii din biserica mai devreme acasa, altfel multi dintre ei ar fi murit in urma exploziei teribile care a zguduit capitala Libanului.

Said Deeb, pastorul comunitatii Life Center din Beirut, a spus ca este profund intristat dupa dezastru, dar se simte usurat deoarece cu cateva minute inainte de producerea exploziei a trimis pe toata lumea acasa.

Life Center se ocupa printre altele de organizarea unui program pentru ajutorarea copiilor nevoiasi, oferind mancare si asistenta sociala.

Pastorul spune ca biserica se afla la 20 de minute de mers cu masina de locul exploziei, dar, dupa ce a vazut cum arata acum locul, ii multumeste lui Dumnezeu. Deeb a spus ca nu stie de ce a facut acest lucru, dar le-a spus tuturor membrilor sa mearga acasa si sa se odihneasca.

„In mod normal, in Life Center sunt 34 de adulti si 240 de copii in fiecare zi”, a spus el.

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu era nimeni aici, pentru ca, daca ar fi fost, acum erau morti. Totul a fost distrus: ferestrele au fost sparte, sunt cioburi peste tot, mesele, computerele, televizoarele, aparatele de aer conditionat”, a declarat pastorul.

„Acum strangem bani pentru a repara daunele: Biserica este fara perdele, fara ferestre, fara usi. Ecranele televizoarelor sunt sparte, patru sau cinci monitoare mari au fost distruse. Explozia a facut gauri pana si in pereti. Ne-am confruntat cu un dezastru”, a concluzionat Deeb.