Site icon Afirmativ

Si „boschetarii” sunt copiii lui Dumnezeu

boschetar_2_07700500A inceput Sabatul si sunt devastata. Pentru ca scena care abia s-a incheiat s-a petrecut in fata ochilor mei.

Pentru prima data in viata, vad un om lovind cu bestialitate un alt om. In blocul in care locuiesc. S-a auzit galagie si lovituri si am iesit…oh, poate ca mai bine ma faceam ca nu aud, cum procedeaza majoritatea. Sa stai la adapost, sa nu te pui rau cu vecinii. Ca ramai cu ei in bloc. „Boschetarul” pleaca, ramai la mana noastra.

S-a intrerupt curentul si nu intelegeam de ce e zarva pe scara. M-am gandit ca poate a ramas cineva blocat in lift. Dar nu, era un om al strazii care a umblat la panoul electric de pe hol. Poate ca nu era in toate mintile, poate ca vroia sa fure ceva…nu stiu.

Tot ce stiu e ca l-am vazut culcat la pamant, primind lovitura dupa lovitura in cap si pe unde se mai nimerea. A mai venit un vecin sa sara in „ajutor”. Alte picioare in cap. Le-am spus sa se opreasca ca va ajunge in spital. Atat mi-a trebuit. „Ia-l tu acasa”, a venit repede replica. Si alte picioare in cap.

Sunt oameni care nu exista pentru societate. Oameni fara identitate, simpli „boschetari”. Oameni fara scop si fara noima, oameni-fantome. Oameni ejectati de cei mai multi. Dispretuiti, ocarati, loviti. Dar totusi, oameni. Oameni pentru care a murit Domnul Hristos. Da, si pentru ei a murit Isus Hristos.

Uneori mai si gresesc, pentru ca toti gresim. Dar asta nu da voie nimanui sa-i joace in picioare, sa-i bage in mormant. Oricum pentru ei nu exista cuvantul viitor, cum nu exista nici trecut. Ei traiesc intr-un prezent continuu, plin de pericole, de amenintari. Un prezent cenusiu. Sunt in permanenta infometati, speriati, sunt bolnavi fizic si cu siguranta psihic, din cauza privatiunilor de tot felul. Pentru ei viata este o intindere de nisipuri miscatoare, care ii poate inghiti in orice clipa.

Exista totodata si oameni fara mila, oameni fara Dumnezeu. Oameni care se dau mari in fata celor slabi si fara aparare. Oameni de nimic.

Oamenii fara inima si fara scrupule isi vor primi rasplata. Nimic nu va ramane fara judecata la tronul lui Dumnezeu. Inca mai e har totusi si pentru ei. Dar oare vor constientiza ca ceea ce fac e spre nenorocirea lor? Sau poate nu-i intereseaza. Pentru ei viata e atat cat pot sa-si manifeste frustrarile si rautatile, si sa ranjeasca batjocoritor din mijlocul unor lupte inegale si efemere. Nu au rusine, nu au mustrari de constiinta. Sunt doar ei si atat. Buricul pamantului. Cat va mai dura acest pamant.

Doamne, Te rog, ai mila de ei, de oamenii de fara adapost, de toti cei fara nicio aparare din lumea asta! Amin!

Autor: Dana Dobre

Exit mobile version