Read Time:2 Minute, 2 Second

EarthBiserica Adventista de Ziua a Saptea a sustinut si a salutat eforturile depuse de sefii de state si de guvernele din peste 145 de tari ale lumii care au participat la lucrarile celei de-a 21 Conferinte privind schimbarile climatice care a avut loc la Paris.

Biserica Adventistă de Ziua a Saptea considera ca Dumnezeu a creat Pamantul cu tot ce cuprinde acesta, si ca atare noi toti trebuie sa fim responsabili in gestionarea resurselor pe care El ni le-a dat.

Adventistii de ziua a saptea cred ca rasa umana a fost creata dupa chipul lui Dumnezeu, iar acesta in bunatatea Lui ne-a lasat sa gestionam si sa ne bucuram de un mediu natural cat mai placut si cat mai sanatos.

Din pacate, coruptia si exploatarea excesiva a resurselor mediului au pus intreaga planeta in pericol. Din ce in ce mai multe tari s-au implicat intr-o exploatare exagerata a resurselor planetei, care a provocat dezordine, dezechilibrul mediului si declansarea unor schimbari climatice fara precedent.

Emisia de gaze nocive emanate in atmosfera pamantului a dus la deteriorarea stratului de ozon; distrugerea – taierea masiva a padurilor din America de Sud, dar si alte zone ale globului (inclusiv Romania); efectul de sera care se va accentua in anii imediat urmatori, au pus in pericol ecosistemul pamantului, relateaza adventist.org.

Pentru prima data in istorie, omul prin actiunile lui si prin tehnologia dobandita poate distruge cu adevarat Planeta.

Cea mai mare parte din aceste probleme sunt cauzate de egoismul uman si dorinta nestavilita de a obtine castiguri materiale din ce in ce mai mari printr-o productie tot mai mare, prin consum nelimitat care duce inevitabil la epuizarea resurselor neregenerabile.

Criza ecologica isi are radacinile in lacomia omenirii si refuzul ei de a fi credincioasa si a practica buna administrare in conformitate cu normele divine ale Creatorului.

Adventistii de ziua a saptea promoveaza un stil de viata simplu, echilibrat si sanatos. Regretabil insa, imensa majoritate a oamenilor alearga intr-un ritm din ce in ce mai alert in directia obtinerii de bunuri materiale si placeri lumesti.

Adventistii fac apel pentru respectarea Creatorului si a creatiei Sale, sustinand pastrarea judicioasa a resurselor mondiale, reevaluarea nevoilor societatii contemporane si reafirmarea demnitatii vietii create de Dumnezeu.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea sprijina eforturile depuse de liderii mondiali pentru protejarea si respectarea a tot ceea ce a fost creat de Dumnezeu si care ne-a fost incredintata noua spre administrare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marea Britanie nu mai este tara crestina Previous post Marea Britanie nu mai este tara crestina: jumatate din populatie nu apartine nici unei religii (studiu)
Next post Comandant al politiei, discurs in fata absolventilor: Toata autoritatea pe care o avem ne este data de Dumnezeu