Seful Programului Alimentar Mondial al ONU prevede o pandemie biblica cauzata de foamete

In plina pandemiei generate de coronavirus, lumea este la un pas de o pandemie “biblica” a foametei daca nu se iau masuri, a avertizat directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, David Beasley.

Beasley a declarat in sedinta Consiliului de Securitate al ONU ca liderii mondiali au fost avertizati ca “anul 2020 va cunoaste una dintre cele mai grave crize umanitare de la cel de-al doilea razboi mondial. Avertismentul a fost lansat chiar inainte ca infectia cu coronavirus sa devina o problema mondiala.

Acest lucru se datoreaza razboaielor civile, care se desfasoara in Siria si Yemen, roiurilor de lacuste care devasteaza tari din Africa, catastrofelor naturale frecvente si crizelor economice, care afecteaza Liban, Congo, Sudan si Etiopia, a spus el.

Potrivit lui Beasley, astazi 821 de milioane de oameni adorm flamanzi in fiecare noapte in toata lumea, 135 de milioane se confrunta cu “niveluri critice ale foamei” si alte 130 de milioane de oameni “ar putea ajunge sa sufere de foame pana la sfarsitul anului 2020” din cauza Covid-19, conform unei noi analize a Programului alimentar mondial.

Intr-un videoclip recent, Beasley a spus ca Programul alimentar mondial ofera hrana la aproape 100 de milioane de oameni, inclusiv “celor aproximativ 30 de milioane de oameni care depind literalmente de noi pentru a supravietui”.

Beasley, (care se recupereaza dupa ce a fost infectat cu Covid-19), a spus ca daca nu se poate ajunge la acesti 30 de milioane de oameni, “analiza noastra arata ca 300.000 pot muri de foame in fiecare zi pe o perioada de trei luni”, asta fara sa includa o crestere a foamei din cauza coronavirusului.

“In cel mai rau caz, am putea vedea ca foametea creste in treizeci de tari si, de fapt, in cel putin 10 dintre aceste tari avem deja peste un milion de oameni in fiecare tara, aflati in pragul foamei”, a conchis Beasley.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.