Sefii armatei franceze solicita Suveranului Pontif sa anuleze vizita in Republica Centrafricana: Franta nu poate garanta protectia!

Sefii armatei franceze solicita Suveranului Pontif sa anuleze vizita in Republica Centrafricana: Franta nu poate garanta protectia!

pope-fh-copyPresa franceza a anuntat ca sefii armatei franceze incearca sa-l determine pe Papa Francisc sa anuleze calatoria in Republica Centrafricana.

Vizita liderului catolic in aceasta tara africana este programata pentru sfarsitul lunii noiembrie, chiar inaintea referendum-ului care va fi urmat de alegerile prezidentiale si parlamentare.

Republica Centrafricana (fosta colonie franceza), este un fief jihadist puternic si multi crestini au fost masacrati pentru convingerile lor religioase.

Franta nu poate oferi nici o garantie in ceea ce priveste asigurarea protectiei Papei in vizita pe care acesta o va intreprinde in zilele de 29 si 30 noiembrie, relateaza Le Monde, citat de Actualidad Cristiana.

In afara trupelor franceze, in Republica Centrafricana se mai afla 9.000 de soldati din trupele ONU, dislocate in regiune acum doi ani, cand a izbucnit razboiul civil intre musulmani si fortele de securitate guvernamentale.

Oficialii francezi ai apararii au avertizat Vaticanul ca vizita Papei implica un „risc ridicat”.

Pe langa teama francezilor pentru viata Papei, se presupune ca vor putea avea loc si tensiuni religioase odata cu sosirea a sute de mii de crestini din tarile vecine.

Prin vizita sa, Papa spera sa deschida o „usa sfanta” in catedrala Notre Dame din Bangui pentru a arata ca Biserica este alaturi de un popor „aflat in dificultate si cu probleme”.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.