In sec 21, Evanghelia este o nebunie pentru unii. Un tanar a fost dus cu forta la psihiatru din cauza convertirii la crestinism

In sec 21, Evanghelia este o nebunie pentru unii. Un tanar a fost dus cu forta la psihiatru din cauza convertirii la crestinism

psychoConvertirea la crestinism este o boala? Se pare ca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ pentru parintii lui Masun, un tanar algerian, care a fost obligat sa ia antidepresive pentru a trata “aceasta nebunie”.

Desi nu are nici un simptom de tulburare depresiva sau de boli mintale, Masun (pseudonim), un tanar din Algeria, a fost fortat de parintii lui sa urmeze tratamentul pe care i l-a prescris un psihiatru. Motivul? Convertirea sa la Hristos.

Hotarat sa ramana crestin

“Cand parintii mei au aflat ca m-am convertit la Hristos, au crezut ca mi-am pierdut mintile” a declarat tanarul. “Pentru ei, faptul ca am parasit islamul, religia stramosilor lor si apoi m-am convertit la o alta religie, a insemnat ca sunt ori bolnav ori complet nebun”, a adaugat el.

Tanarul crestin in varsta de douazeci de ani, este hotarat sa ramana crestin, in ciuda apelurilor de la familia sa “pentru a-si baga mintile in cap”!

Dus cu forta la psihiatru

Deoarece manifesta incapatanare in decizia lui de a ramane crestin, parintii lui l-au dus cu forta la un psihiatru. Medicul i-a prescris un tratament pe care tanarul era obligat sa-l urmeze: antidepresive pentru a se “vindeca” de convertirea sa la Hristos.

Mama lui ii pune zilnic aceste medicamente in mancare. Din pacate, utilizarea acestor antidepresive a provocat mai multe efecte secundare negative asupra vietii lui Masun. Acesta este slabit fizic si psihic, somnul lui este perturbat si sufera de dureri de cap.

Evanghelia duce la nebunie?

“Ne rugam zilnic atat pentru el, cat si pentru familia lui sa inceteze persecutarea si sa stopeze acest tratament inuman care ii poate afecta sanatatea” a declarat Nabil, un crestin devotat care urmareste indeaproape situatia lui Masun.

“Stim ca pentru necredinciosi, Evanghelia poate parea o nebunie. Dar acest lucru nu justifica o astfel de persecutie impotriva unui om care vrea sa ramana crestin. Noi, cei care credem in jertfa de pe cruce a lui Isus stim ca Dumnezeu l-a intarit si il va ajuta sa treaca prin orice situatie daca a ales calea Mantuitorului nostru”, a concluzionat Nabil.

Sursa: portesouvertes

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.