Scrierile biblice despre David si Solomon sunt reale, conform unei descoperiri arheologice recente

Scrierile biblice despre David si Solomon sunt reale, conform unei descoperiri arheologice recente

242497E100000578-2878940-image-m-46_1418908412775De secole, savantii fie au respins existenta regilor David si Solomon si i-au considerat personaje mitologice, fie nu au cazut de acord asupra epocii in care ei i-au condus pe israeliti, asa cum sta scris in Biblie.

Descoperirea a sase sigilii poate dovedi, in sfarsit, ca in regiunea cu pricina a existat un conducator, in secolele IX-X i.e.n.

Desi bulele (peceti care se atasau unui act pentru a-l autentifica – n.red.) nu fac referire directa la David si Solomon, ele sugereaza prezenta unei activitati guvernamentale si politice din vremea presupuselor domnii, potrivit Daily Mail.

Sigiliile au fost descoperite la Khirbet Summeily, un sit arheologic din Tell-el Hesi, de catre Jimmy Hardin, profesor asociat la Universitatea de Stat din Mississippi, Statele Unite.

Bulele erau folosite pentru corespondenta ca sigiliu oficial, aproape in acelasi fel cum sigiliile de ceara au fost utilizate pe documentele oficiale de mai tarziu.

„Rezultatele noastre preliminarii au indicat faptul ca acest sit este integrat intr-o entitate politica, determinata prin activitati de elita, sugerand ca un stat era deja format in secolul al X-lea i.Hr.”, a spus profesorul Hardin.

„Sigiliile sunt singurele exemple de bule cunoscute din secolul al X-lea i.Hr., facand aceasta descoperire sa fie unica”, a explicat arheologul.

Descoperirile contribuie la o dezbatere in curs de desfasurare cu privire la posibilitatea existentei unor guverne sau state in Epoca Fierului.

Descoperirea se adauga unei multimi de dovezi care ne duc la concluzia ca in aceasta regiune a existat regimul de domnie al familiei lui David.

Surse: ziare.com; dailymail.co.uk

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.