Sclavie in secolul 21. Sute de eleve minore au fost rapite dintr-o scoala nigeriana de catre militantii islamisti, acestia fortandu-le sa se casatoreasca cu ei. Cazul a starnit indignarea populatiei tarii, fiind departe de a fi rezolvat.

Cu peste doua saptamani in urma, cateva sute de fete au fost rapite de la scoala gimnaziala de fete Chibok de teroristii din organizatia extremista Boko Haram, scrie news.com.au. Aproape jumatate dintre acestea au reusit sa scape in primele zile, insa 220 sunt date disparute si acum.

Autoritatile, depasite de situatie

Acestea au varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani. Din pacate, guvernul tarii nu reuseste sa faca nimic in aceasta privinta, deoarece armata nigeriana nu se poate confrunta cu organizatia islamista. Alte informatii arata ca teroristii cer chiar si o recompensa pentru a le elibera pe fetele tinute in captivitate.

Parintii lor sustin ca ele sunt oferite celor care vor sa le ia de nevasta. Ei sustin ca asta e o forma de sclavie in secolul 21. Fiecare dintre minore primeste cate 12 dolari pentru a-si da acceptul sa devina sotia unui militant din gruparea respectiva.

Populatia este de-a dreptul revoltata de ceea ce se intampla, sute de femei si barbati iesind pe strada pentru a-si manifesta nemultumirea in orasul nordic Kano.

Organizatorul protestului, Hadiza Bala Usman, a declarat ca protestul se va tine pana cand elevele vor fi eliberate. Acesta urmeaza sa se mute in Lagos si Abuja. Mai mult, barbatul e hotarat sa ceara o intrevedere cu presedintele tarii in vederea gasirii unei solutii.

Intre timp, doua dintre victime au murit din cauza muscaturilor de sarpe. In unele parti ale Nigeriei armata nu detine controlul. Oamenii sunt inspaimantai din cauza extremistilor care incep sa le controleze viata.

Sursa: ziare.com