Scene terifiante într-o biserică creștina

Claudiu și Cristina Moisă slujesc ca misionari în Cambodgia și țările Asiei de Sud-Est. Mai precis Tailanda, Myanmar, Laos și Vietnam. S-au cunoscut în Iași în 1998 în timp ce Claudiu era student la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Au absolvit cursurile de patru ani ale Institutului Biblic ”Betleem” Iași și cursurile Centrului Român de Studii Transculturale Agigea, fiind astfel licențiați în misiologie. Cristina este de asemenea absolventă a școlii de misiune a organizației Operation Mobilization.

În România implicarea lor de bază a fost în evanghelizare de stradă și la sate printre ortodocși, catolici, musulmani (Dobrogea), ucenicizare, echipe de închinare, consiliere. Prima călătorie misionară a fost făcută în 1999 de către Cristina în Republica Moldova. Claudiu efectuează în 2012 o călătorie misionară pe termen scurt în India, în urma căreia ca și familie iau decizia de a părăsi definitiv nivelul ridicat de viață atins după șapte ani în Spania și trei ani în Anglia.

India

În vara anului 2013 pleacă în India unde slujesc timp de un an ca și misionari. În India Domnul îi binecuvântează cu nașterea fiului lor Samuel în luna octombre 2013. La începutul anului 2015 pleacă din nou în misiune în Tailanda și Cambodgia. Aici Dumnezeu le descoperă noi teritorii și arii de implicare în contextul budist, musulman și animist.

Dumnezeu le-a deschis ușile și spre creștinii din țările persecutate cu regim dictatorial comunist din Vietnam și Laos. Nevoia urgentă a acestor țări este de formare de lideri, Biblii și literatură creștină, ajutorarea materială și spirituală a familiilor celor arestați și prigoniți pentru Hristos. În februarie 2016 își stabilesc reședința misionară pe termen nedeterminat în Cambodgia. În luna martie 2016 ei sunt binecuvântați de Domnul prin nașterea fiicei lor Deborah.

Am primit aceste materiale video de la un bun prieten, secretarul general al Federației Bisericilor Baptiste Asia-Pacific,  scria pe pagina Facebook Eduard Claudiu Moisă, în urmă cu câteva ore. 

China

Acum două săptămâni, la biserica ”Guangzhou Bible Reformed House Church”, forțele de poliție au intrat să îi tulbure pe creștini în timpul părtășiei lor. Păstorul Huang Xiaoming s-a opus cu îndrăzneală acestui raid al poliției. Se poate vedea în filmări cum a cerut polițiștilor să nu uite că sunt într-un lăcaș de închinare. I-a rugat să-l lase să termine predica și apoi va vorbi cu ei.

Așa că au trebuit să aștepte mai bine de jumătate de oră ca păstorul să își încheie mesajul. Nimeni în biserică nu a fost speriat de cele întâmplate, ba chiar i-au înfruntat pe persecutori. Puteți observa cum poliția caută să le confisce chiar și Bibliile pe care ei le-au scris de mână.

Din cauza faptului că legea le interzice să dețină Biblii, creștinii rup câte o foaie din Biblie pe care o copiază pe un caiet și apoi fac schimb de foi între ei, până completează în scris toate capitolele din Scriptură. Desi nu au dreptul sa confiște aceste caiete scrise de mână, politiștii din materialul video au încercat… Însa Domnul le-a dat izbândă membrilor acestei mici, dar credincioase adunari.

Câți din noi se vor ruga pentru frații noștri care trec prin persecuții

Această postare are menirea de a ne analiza pe noi, a comentat misionarul Eduard Claudiu Moisa. Câți din noi mai rămân azi în biserici dacă încep asemenea valuri de persecuții? Câți din noi și-ar face timp să scrie Biblia capitol cu capitol, dacă acum când o au tipărită gata nu își fac timp nici măcar să o citească? Câți din noi se vor ruga pentru frații noștri care trec prin persecuții?

Sursa: Facebook