Site icon Afirmativ

Sa nu uitam ca Dumnezeu e Creatorul a tot ceea ce exista!

Sa nu uitam ca Dumnezeu e Creatorul

Sa nu uitam ca Dumnezeu e Creatorul a tot ceea ce exista!

 Biblia afirma in mai multe locuri ca Isus Hristos este Dumnezeul Creator. Spre exemplu, „Toate lucrurile au fost facute prin El [Cuvantul, in Greaca (logos) = Isus Hristos] (Ioan 1:3), si „Pentru ca prin El [Isus Hristos] au fost facute toate lucrurile (Coloseni 1:16).

Daca acest lucru este adevarat, trebuie sa ne asteptam sa gasim anumite asemanari intre ceea ce s-a intamplat la crearea lumii si lucrarile lui Isus in timpul in care a stat pe pamant. Ce gasim? In primul rand trebuie sa ne gandim ce fel de dovezi cautam.

Cateva din elementele esentiale si distinctive ale creatiei, asa cum le gasim in Geneza capitolul 1:

  1. Creatia presupune ca Dumnezeu a adus la existenta imediat si instantaneu materie care nu exista. A facut acest lucru fara a se folosi de materiale preexistente sau cauze secundare. Spre exemplu, in crearea cerului si a pamantului, asa cum gasim in Geneza 1:1.
  2. Creatia presupune de asemenea modelarea, combinarea sau transformarea materialelor existente. Ca atunci cand Dumnezeu l-a creat pe Adam din tarana (Geneza 2:7) si pe Eva din coasta lui Adam (Geneza 2:21–22).
  3. Creatia presupune conferirea de viata materiilor lipsite de viata.
  4. Mecanismul creatiei sau mijloacele prin care lucrurile de mai sus au fost realizate a fost prin Cuvantul Domnului, ceea ce inseamna ca Dumnezeu a spus – Dumnezeu si-a dorit sa se intample… si s-a intamplat.
  5. Scopul sau motivul pentru care Dumnezeu a creat lumea a fost pentru a-si arata Slava. Ca sa-si faca cunoscuta puterea, intelepciunea, voia si Numele Lui Sfant. Astfel, El, sa poata primi lauda din partea fiintelor create.

Nu trebuie sa ne asteptam sa gasim paralele exacte intre minunile facute de Isus si ceea ce s-a intamplat la Creatie, pentru ca Isus nu a venit sa recreeze universul ci „sa caute si sa salveze pe cei pierduti” – sa-si dea viata ca pret de rascumparare pentru multi.

Exit mobile version