Rugaciunea poate schimba vieti

Rugaciunea poate schimba vieti-din intelepciunea regelui Solomon

Rugaciunea poate schimba vieti-din intelepciunea regelui Solomon

Regele Solomon a condus timp de mai mult de patruzeci de ani cel mai puternic regat in istoria Israelului.

El a fost, in secolul X inaintea erei noastre, al treilea rege al Israelului, dupa tatal sau, regele David, si regele Saul. Era faimos pentru intelepciune si apreciat pentru a fi construit marele Templu al lui Dumnezeu la Ierusalim si pentru a fi adus o perioada de pace si prosperitate fara precedent in regat.

In ciuda unei vieti tumultoase, a ramas in istorie datorita intelepciunii sale proverbiale. Povestea sa ne ofera lectii valoroase pe care le putem aplica si in viata noastra.

Dumnezeu este onorat prin perfectiune

Respectand intocmai indicatiile primite direct din partea lui Dumnezeu cu privire la construirea tempului, Solomon si poporul sau au putut sa ii aduca slava cuvenita lui Dumnezeu. Ori de cate ori facem ceva dupa posibilitatea noastra, il onoram Dumnezeu.

Intelepciunea adevarata vorbeste despre Dumnezeu

Primind acest dar, Solomon a reusit sa devina intr-atat de intelept, incat oameni din toate natiunile ii cereau sfatul. Prin aceasta, Solomon a demonstrat ca adevarata Sursa a intelepciunii sale si a alegerilor sale corecte era Dumnezeu.

Oamenii de succes ar trebui sa fie integri

La fel ca in cazul nefericit al exprientei lui Solomon, oamenii sunt tentati sa uite de Dumnezeu atunci cand se bucura de succes si prosperitate. Bine ar fi ca succesul sa fie insotit de modestie si umilinta.

Anturajul gresit corupe chiar si cel mai bun caracter

Nici Solomon nici noi nu suntem imuni la influenta prietenilor nostri. Mai mult, devenim asemenea celor alaturi de care ne petrecem cea mai mare parte a timpului.

Oricine ar trebui sa administreze bine si corect ceea ce are

Dorinta imparatului Solomon a fost de a judeca drept situatiile ivite si intelepciunea sa a fost evidenta in numeroase ocazii.

Gelozia si invidia nu sunt benefice niciodata

Dorinta de a fi sau de a avea mai mult decat altii nu duce decat la framantari si tensiuni inutile, deoarece ne impiedica sa ne gandim la ceea ce conteaza cu adevarat.

Mandria de a acumula posesiuni materiale dureaza doar atat cat acestea exista

Insa, intr-o clipa, totul poate disparea si vanitatea se risipeste ca un fum.

La sfarsitul vietii, Solomon afirma ca totul e desertaciune, e trecator. De aceea, este bine sa apreciem fiecare zi, sa nu irosim timpul pe care il primim si sa nu consideram ca meritam tot ce avem.

O lectie extraordinara pe care noi, astazi, o putem invata de la Solomon este ca rugaciunea poate schimba vieti. A fost nevoie de o singura rugaciune ca Dumnezeu sa schimbe radical viata lui Solomon. Cand omul se confrunta cu o situatie incerta, dificila, tensionata, poate sa isi ia un timp pentru rugaciune si meditatie.

Articol de Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.