Read Time:3 Minute, 29 Second

Rolul colesterolului în hipertensiunea arterială (HTA)

Toată lumea știe că tensiunea arterială, accidentul vascular cerebral și atacul de cord sunt consecinţe ale vaselor de sânge “contaminate” cu colesterol.

Cu toate acestea, puțini oameni înțeleg că acesta este doar vârful aisbergului. Vasele de sânge „murdare” sunt cauza a 9 din 10 boli cronice, care sunt considerate incurabile.

Și ce sunt vasele de sânge murdare? Imaginați-vă țevi pline de rugină. Ce se întâmplă în cele din urmă? Presiunea apei crește, iar apa însăși devine lipsită de gust. Același lucru se întâmplă și cu vasele de sânge.

Când colesterolul sau alte substanțe sunt depozitate pe ele, tensiunea crește (vasele murdare sunt principala cauză a hipertensiunii arteriale!), sângele însăși se încarcă cu impurități, iar alimentarea cu sânge nu este ceea ce ar trebui să fie.

Există simptome prin care se poate înțelege că vasele sunt murdare?

Da, sigur. Principalele simptome pot fi:

  • Deteriorarea memoriei
  • Migrene
  • Oboseala cronică
  • Insomnie
  • Probleme în viața intimă
  • Deteriorarea vederii și a auzului
  • Tensiune arterială crescută
  • Dificultăți de respirație și angină pectorală
  • Piele palidă pe picioare
  • Dureri musculare și articulare

De fapt, vasele se murdăresc foarte repede, în special la persoanele în vârstă. Pentru aceasta nu trebuie să mănânci toată ziua burgeri sau cartofi prăjiți.

Este suficient să mănânci un cârnat sau nişte ouă prăjite cu jumări. Astfel ca o anumită cantitate de colesterol se depune pe vasele de sânge. În timp, „murdăria” se acumulează.

Întotdeauna vasele de sânge sunt responsabile pentru 90% din sănătatea organismului? De ce?

Vasele de sânge nu sunt doar tuburi prin care circulă sângele. Acestea formează un organ complex, iar deteriorarea lui duce la suferință.

1)Vasele bolnave ale picioarelor sunt varice, umflături permanente și greutate veșnică în picioare, picioare îngheţate sau invers – o senzaţie insuportabilă de arsură în picioare. Trosnituri în articulaţii. Circulaţia sanguină slabă – nu există nici o protecţie împotriva bacteriilor, prin urmare apar micozele. Unghiile devin groase și fragile.

2)Vasele de sânge înfundate care hrănesc ficatul – hepatoză. Gust amar în gură. Consumaţi un pic de grăsime – râgăiţi amar.

3)Vase de sânge slăbite şi murdare la nivelul articulaţiilor – cartilajele se usucă. Articulaţiile trosnesc şi dor, apar osteocondroza, hernii.

4)Vasele de sânge din zona rectală îşi pierd starea tonifiată – apar hemoroizi cu conuri purpurii.

5)Vasele de sânge din zona oculară – vederea este deteriorată. Se dezvoltă cataracta. Înroşirea ochilor, care este deseori atribuită oboselii, este, de fapt, o microhemoragie – ruperea celor mai mici capilare la nivelul globilor oculari.

6)Circulația cerebrală devine deficitară – aveți amețeli, tinitus şi momente de amnezie. Vi s-a întâmplat să mergeţi în bucătărie şi de îndată ce aţi ajuns, sa uitaţi de ce. Sau un cuvânt bine cunoscut, frecvent folosit, pe care nu vi-l puteţi aminti. Toate acestea sunt semne de deteriorare a stării vaselor de sânge de la nivelul creierului.

Hipertensiunea arterială

Şi, desigur, „regina” vaselor de sânge deteriorate: Hipertensiunea. Şi hipertensiunea este mama accidentului vascular cerebral şi sora atacului de cord.

Vasele de sânge sunt sistemul nostru de comunicare și alimentare. Viaţa se mişcă prin aceste vase. Blocarea unei secţiuni importante a unui segment şi viaţa se opreşte. Vasele de sânge „înfundate” duc la deteriorarea tuturor organelor.

Excesul de greutate, de exemplu, este strâns legat de sănătatea vaselor de sânge. Organele ale căror vase de sânge sunt înfundate dispun de raţii insuficiente, mai exact, vasele de sânge nu pot livra cantitatea corespunzătoare de substanţe nutritive la nivelul acestora.

Prin urmare, creierul trimite semnale – trebuie să mănânci. Şi persoana respectivă mănâncă. Dar organelor le lipsesc substanţele nutritive din cauza vaselor de sânge înfundate. Creierul trimite din nou comanda – trebuie să mănânci. Și din nou și din nou.

De aici dorinţa constanta de a mânca ceva, pofta de dulciuri şi grăsimi – organismul solicită calorii.

Când doctorii spun pacienților: „Aveți hipertensiune arterială din cauza excesului de greutate”, aceştia confundă cauza cu efectul. Nu hipertensiunea este cauzată de excesul de greutate, ci excesul de greutate este cauzat de hipertensiune.

Cu toate acestea, chiar dacă nu aveți aceste simptome, curățarea vaselor trebuie făcută cel puțin o dată la 5 ani după vârsta de 30 de ani de viață. Sănătatea va avea, în acest caz, doar de câștigat.

Rolul colesterolului în hipertensiunea arterială (HTA)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Zambetele sunt un medicament in Biblie Previous post Zambetele sunt un medicament in Biblie
Dispozitive inovatoare: Cititoarele de coduri de bare Next post Dispozitive inovatoare: Cititoarele de coduri de bare