Roaga-te pentru pastor si pentru familia lui!

Roaga-te pentru pastor si pentru familia lui!

Roaga-te pentru pastor si pentru familia lui

Niciodata pastorii nu au fost expusi atacurilor spirituale, emotionale si fizice mai mult decat in zilele noastre. Satan face tot posibilul sa-i distruga pe pastorii din intreaga lume. Prin urmare, n-ar trebui sa mai mire pe nimeni ca numarul celor care parasesc lucrarea a atins proportii endemice.

In fiecare luna, aproximativ 1.700 de pastori renunta la lucrarea pastorala. Pastorii se confrunta cu atacuri spirituale, emotionale si fizice in fiecare zi, iar asteptarile de la el sunt enorme. Toti se asteapta ca ei sa fie super-crestini desavarsiti, sa fie lideri puternici, teologi infailibili, manageri de succes si misionari neobositi.

Sa intampine orice nevoie a oricarui membru din biserica, sa lucreze 60-70 de ore pe saptamana si sa aiba o familie perfecta. Pastorul trebuie sa aiba intelepciunea lui Solomon, sa predice precum apostolul Petru, sa aiba credinta lui Avraam, sa misioneze ca apostolul Pavel, sa aiba curajul lui David, curatia lui Iosif si integritatea lui Daniel, sa conduca precum un CEO, sa fie un consilier mereu disponibil si sa fie un psiholog desavarsit. N-ar strica daca ar fi si milostiv ca Maica Tereza.

Atacurile satanei

Pe masura ce asteptarile de la pastori sunt tot mai mari, presiunea devine tot mai mare pentru ei, iar oboseala, stresul si frustrarea ii epuizeaza. Respectul pentru aceasta slujire dumnezeiasca, insa, este tot mai putin. Intr-o lista recenta a respectului fata de slujbe, cea de pastor a iesit spre coada clasamentului sub cea de vanzator de masini.

De ce sunt atacurile satanei atat de puternice impotriva slujitorilor lui Dumnezeu? Lesne de inteles –stie ca daca reuseste sa distruga un pastor, lider al unei comunitati, poate distruge intreaga comunitate.

Chiar Domnul Isus a intarit cuvintele profetului Zaharia, care a spus: „Bate-voi pastorul si oile se vor risipi!”. Desi aceasta a fost o profetie referitoare la Domnul Isus, principiul din spatele ei ramane valabil pana in zilele noastre. In fiecare an aproximativ 7.000 de biserici isi inchid usile.

Iata cateva statistici referitoare la pastori:

– 1.700 de pastori parasesc lucrarea pastorala in fiecare luna, fie din cauza epuizarii, fie din cuza caderii in pacat.
– Aproximativ 7.000 de biserici isi inchid usile in fiecare an.
– 50% dintre pastori sunt descurajati si ar prefera sa lucreze altceva decat sa mai fie pastori.
– Aproximativ 70% dintre pastori se lupta cu depresia.
– 80% dintre ei cred ca lucrarea le afecteaza in mod negativ familia.
– 70% spun ca au un respect de sine mai scazut decat atunci cand au intrat in slujire.
– 40% sunt tarati in conflicte serioase cu enoriasii cel putin o data in fiecare luna.
– 90% dintre ei lucreaza intre 55 si 75 de ore pe saptamana.
– 80% dintre absolventii de teologie vor parasi lucrarea in primii cinci ani de slujire.
– 70% dintre ei nu au un prieten apropiat (pentru ca vor sa fie echidistanti fata toti membrii din biserica)
– Doar 10% dintre pastori se vor pensiona din lucrarea pastorala.
– 50% dintre mariajele pastorilor se termina cu un divort.
– 80% dintre sotiile pastorilor se simt neapreciate de catre membrii bisericii.
– 80% dintre sotiile pastorilor marturisesc ca ar prefera ca sotii lor sa aiba o alta profesie.

Adevarul dureros este ca pastorii se simt singuri in lucrare, neapreciati si epuizati.

Roaga-te pentru pastorul tau si pentru familia lui! Are nevoie de sprijinul si aprecierea ta, nu pentru ca ar fi avid de laude, ci pentru ca vrea sa stie daca are rost sa te slujeasca in continuare.

Sursa: gtgospel.ro

Foto: studycenter.net

Afirmativ.com

Afirmativ.com

8 thoughts on “Roaga-te pentru pastor si pentru familia lui!

 1. Ati amintit de respectul pt functia , slujba de Pastor. Eu am tot respectul pt aceasta slujba, IL reprezinta pe Dumnezeu. Dar ce ne facem când cei care au aceasta slujba, nu IL REPREZINTA pe Dumnezeu si fac aceasta slujba de interes material. Nu mai scrieti va rog materiale de genul asta cu statistici de peste hotare, prezentati statistici din Ro., noi aici traim. Cu mai multi ani in urma am avut ocazia sa insotesc un pastor la un priveghi si ma intreba daca „iese ceva ” la aceasta lucrare pe care trebuia sa o faca. Si intr-adevar, i-a iesit, ca a plecat de acolo cu un cozonac. Imi dau seama ca dupa ani , aceasta problema este si mai acuta. DUMNEZEU sa se indure de ei si sa la deschida ochii sa-si vada fiecare starea in care se afla. Iar sfatul meu pt astfel de slujitori este sa studieze mai mult , sa se roage mai mult si sa nu se mai gândeasca la bani, la cele materiale.

  1. Dvs. puteti afirma orice, eu personal n-am intalnit astfel de cazuri in biserica din care fac parte. In ceea ce priveste statisticile din Romania, aveti dreptate. Cand vom avea ceva oficial, verificat, vom publica. Pana una alta, suntem datori sa ne rugam unii pentru altii. Multa pace! Dana Dobre

  2. Interesant…daca angajeji un zugrav il platesti, dar daca aduci un lucrator pentru o lucrare spirituala,ti se pare mult si un cozonac.Asa au ajuns unii pastori sa lucreze si pentru un cozonac.

 2. Marius,

  nu judeca 10 pastori dupa ce ai fost dezamagit de unul singur. nu judeca 100 de pastori doar pt ca te-au dezamagit 10…

 3. Cei ce se plang de greutati si suferinti in lucrarea care ,,au fost chemati” sau nu ,nu sunt vrednici de HRISTOS cei care sufera pt modul lor gresit de a trata oamenii nu sunt vrednici… cei care vor sa conduca dupa ambitiile lor neconforme cu biblia nu sunt vrednici , cei care vor si asteapta laude si aprecieri pt lucrarea lor conditionata de slujire asa cum spune articolul la sfarsit nu sunt vrednici …
  Exemple pot continua fara nr si da asa cum se spune in articol ca li se cere sa fie asa le cere ISUS pt ca ei au ales aceasta lucrare de slujire vezi ex. istoria lui MOISE si chiar de ar fi sa plateasca ,
  cu viata nu ar fi prea mult pt ca acesta e adevaratul urmas al lui ISUS asa ca ar face mai bine sa se cerceteze onest si cel care nu este vrednic sa lase lucrarea aceasta Isus ne-a avertIzat peste tot in Biblie ca vom avea de suferit si necazuri in lume si adeseori chiar moartea si vom fi urati de toti pt numele sau si prigoniti ,batjocoriti etc. CINE VREA SA FIE FERICIT SI SA TRAIASCA BINE ,LINISTIT IN CREDINTA SI-A GRESIT CREDINTA PT CA ISUS NU A PROMIS ASA CEVA AICI PE PAMANT …ALEGETI AZI …

 4. Cea mai mare cauza pentru care păstorii cad este DORINTA DE APRECIERE. E cea mai mare tentație pentru cei care urca la amvon…

 5. Cea mai mare cauza pentru care cad păstorii este capcana dorinței de apreciere.
  Pentru ca ei cad în această capcană, încep să accepte în jurul lor DOAR pe cei pe care îi lingușesc și se depărtează de biserica. Nu mai iubesc părtășia decât cu „ELITELE” bisericii, care de fapt dacă nu fac altceva decât să îi lingușească nu prea au cum să fie elite.
  Și ajung în această situație:
  Matei 24:12 (VDCC) ” Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.”
  Pentru ca își permit să desconsidere mădularele din biserică locală… Sunt suficient „de ocupați” ca să nu-si dorească părtășia (nu cea de la program în care toți stau înregimentați în bănci și eventual schimba câteva idei după program și fiecare, ca un actor grăbit se întoarce la ale lui) cu persoanele „inferioare” sau cum e cuvântul care le place cel mai mult”… A! „imature”…. 🙂
  Foarte mulți se află în tipologia bisericii din Efes… Sunt cei mai virtuoși oameni din biserică dar sunt totuși căzuți…. Pentru ca nu înțeleg ce este dragostea și nici nu o urmaresc sinde aceea cad, pentru ca Dumnezeu este dragoste:
  Apocalipsa 2:5 (VDCC) „Adu-ţi, dar, aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.”

 6. intr-adevar Satan vrea sa darame pe oricine care face lucrarea lui Dumnezeu. Normal ca si pastorii sint tot oameni pusi (nu toti) de Dumnezeu sa faca lucrarea Lui; cei care au asteptari la functia omului, sint frustrati si cu ei insisi nu stiu ce e. Intr-adevar ca multi pastori la inceput de lucrare se mandresc cu slujba ce o fac, altii din facultate; dar pacat, ei nu au citit evangheliile. Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne lumineze mintile! amin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: