Read Time:6 Minute, 9 Second

Relații publice și operațiuni ale serviciilor

În timp ce firmele de relații publice creează și distribuie conținut media, elemente sub acoperire din CIA împreună cu fundațiile miliardare conlucrează pentru succesul acțiunii.

La baza acestei operațiuni se află un proiect numit Russian Language News Exchange. Acesta a fost conceput în 2016 de o rețea de instituții media de opoziție care operează în țări post-sovietice, relevă o investigație a agenției media RIA FAN.

În iulie 2021, un grup de jurnalişti a zburat la Varşovia pentru formare media. Aceștia au fost scutiţi de restricţiile legate de coronavirus şi ordinele de carantină de către autorităţile medicale de top din Polonia.

Printre cei șase jurnaliști s-au aflat Andrey Lipsky, redactor-șef adjunct al Novaya Gazeta și Yuliia Fediv, CEO al mass-media Hromadske TV, una dintre cele mai urmărite rețele din Ucraina.

Rapoartele financiare ale Hromadske arată că acesta este finanțată de numeroase guverne și fundații. Printre acestea se află ambasada SUA în Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei, Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, Fondul European pentru Democrație și Free Press Unlimited. De asemenea, miliardarul din Silicon Valley Pierre Omidary a fost implicat în crearea piesei.

1,5 milioane de oameni „de prisos” care „trebuie exterminați”

Hromadske a găzduit recent un comentator care a cerut genocidul etnicilor ruși din Donbass, spunând că este populat cu 1,5 milioane de oameni „de prisos” care „trebuie exterminați”.

Un training intitulat „Media Network 2021+” s-a desfășurat cu ușile închise între 19 și 21 iulie. El a fost susținut de Russian Language News Exchange (care are legături strânse cu rețeaua Mediaset), un grup fondată în 2015. Website-ul Russian Language News Exchange este vag, cu puține informații disponibile despre activitățile sale (aparent făcute private de la publicarea anchetei RIA FAN).

Deși pretinde a fi independent, Russian Language News Exchange este un proiect al Free Press Unlimited, finanțat de guvernul olandez și de Comisia Europeană.

Astăzi, include 14 instituții media care acționează ca „noduri”, publicând reciproc articolele în diferite țări.

Videoclipul introductiv al site-ului este găzduit de Maxim Eristavi, fost reporter Radio Europa Liberă și fondator al Hromadske. În prezent conduce

Programul de Conducere al Mileniului la NATO și un think tank susținut de industria armelor, Consiliul Atlantic.

„Rețeaua”

De la înființare, Mediaset a coordonat punctele din Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Moldova, Rusia și Ucraina. În martie 2021, Mediaset s-a extins cu Proiectul Colab Medios, creat prin programul Free Press Unlimited Viable Media for Empowered Societies (VIMES). Acest program a creat cursuri pentru jurnaliști și a publicat articole de la postul El Faro din El Salvador în Euroradio (Belarus), Coda (Georgia) și Ziarul de Garda (Moldova).

Pe 4 martie, la câteva zile după ce Rusia și-a lansat ofensiva militară, a fost creat un nou proiect numit Media Lifeline Ukraine.

A doua zi, Free Press Unlimited a organizat o conferință de urgență pentru Ucraina în care au participat co-fondatorii Hromadske Maxim Eristavi și Nataliya Gumenyuk. Întâlnirea a cerut strângerea a 2 milioane de euro pentru proiect. „Numai cu sprijin extern continuu, entitățile media locale își vor putea continua să-și facă munca”, scrie pe pagina introductivă.

Câteva zile mai târziu, Free Press Unlimited a anunțat un parteneriat pentru a sprijini un nou proiect comun al Reporters Without Borders și partenerul său ucrainean, Institutul pentru Informații în Masă, numit Centrul pentru Libertatea Presei din Lvov. Institutul pentru Informații în Masă este condus de ofițerul de comunicare al USAID Oksana Romaniuk și este finanțat de USAID și guvernul Regatului Unit.

Lobbyiștii din Washington DC – Wag the dog

În timp ce firmele de relații publice și operațiunile de propagandă legate de informații vizează publicul, lobbyiștii de la Washington DC se agită în Congres pentru a prelungi războiul din Ucraina

Daniel Vajdich este șeful Yorktown Solutions. Este cunoscut ca agent străin înregistrat și lobbyist pentru Federația Ucraineană a Industriei Petrolului și Gazelor. El acționează acum în numele lui Volodymyr Zelensky pentru a face lobby printre membrii Congresului solicitându-le aprobarea transporturilor de arme către Ucraina. Vajdich a consiliat anterior campaniile lui Ted Cruz și Scott Walker și este membru senior nerezident la Atlantic Council.

„E nevoie de Stingers, Javelins (rachete sol-aer) și avioane de luptă”, a spus el pentru Politico, susținând că Rusia încearcă să comită un „genocid” și să „depopuleze anumite zone ale Ucrainei”.

Vajdich a scris și discursul lui Zelensky din 16 martie susținut în fața Congresului SUA, în care a citat discursul lui Martin Luther King Jr. „Am un vis”, pentru a cere o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei.

Discursul Reprezentantului Permanent ucrainean la Națiunile Unite, Sergiy Kyslytsya, din 23 februarie, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite a fost scris de directorul general al firmei de lobby DC SKDKnickerbocker, Stephen Krupin, un fost redactor senior al discursurilor președintelui Barack Obama, care a lucrat intens și la campania lui Biden din 2020.

Ale cui sunt discursurile?

Cel mai proeminent dintre lobbyiștii înregistrați care promovează guvernul ucrainean este Andrew Mac, care a contribuit și la scrierea discursului lui Zelensky adresat Congresului. Mac s-a înregistrat ca lobbyist pentru Zelensky în 2019 și conduce biroul din Washington DC al firmei de avocatură ucrainene Asters Law.

Firma de lobby Your Global Strategy, fondată de Shai Franklin, care a fost afiliată la numeroase organizații sioniste, inclusiv World Jewish Congress și Anti-Defamation League, își folosește și influența cu oficialii locali din SUA. Franklin a organizat întâlniri între primarul Harkovului Ihor Terekhov și primari din SUA, inclusiv Eric Adams din New York, Michelle Wu din Boston și Lori Lightfoot din Chicago. De asemenea, el încearcă să organizeze o întâlnire între oficialii americani și primarii din Odesa și Kiev.

Franklin a spus că lucrează cu administrația președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a ajuta la stabilirea unor întâlniri virtuale între primarii din Odesa și Kiev și omologii americani.

Avocatul din Maryland, Lukas Jan Kaczmarek, lucrează în numele Ministerului Ucrainean al Apărării pentru a crește transporturile de arme din SUA, încercând în mod special să organizeze transporturi de arme de la Kel-Tec CNC Industries cu sediul în Cocoa, Florida, către orașul Odessa, Ucraina.

„Toți oamenii președintelui”

Fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, despre rețeaua de profesioniști în relații publice și lobbyiști din jurul lui Zelensky.

„Aceștia sunt oameni din jurul domnului Zelensky care sunt ca intermediarii și interlocutorii. Ei au interacționat cu elitele americane și mass-media americane de mult timp”, a spus el.

McFaul și John E. Herbst, fost ambasador al SUA în Ucraina și director principal al Centrului Eurasia al Consiliului Atlantic, acționează ca și consilieri informali ai lui Zelensky. McFaul a declarat pentru Politico că vorbește cu oficiali guvernamentali ucraineni „probabil în fiecare zi” și „i-a ajutat să facă legături cu producătorii NBC sau MSNBC”.

McFaul i-a spus recent lui Rachel Maddow de la MSNBC că „Hitler nu a ucis oameni vorbitori de germană, confruntându-se cu acuzații de negare a Holocaustului.

Zelensky a susținut, de asemenea, un „apel video strategic” cu McFaul înainte de a vorbi cu democrații Casei.

Cu o puternică armată rusă care luptă alături de forțele DPR și LPR, înfrângerea armatei ucrainene pare să fie iminentă, cu excepția cazului în care Statele Unite și NATO se confruntă direct cu forțele ruse, un scenariu pe care președintele Biden l-a exclus deja.

(sfârșit)

Sursa

Foto: ecfr.eu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ferme de troli susținute de NATO Previous post Ferme de troli susținute de NATO (3)
Acceptarea nebuniei drept ceva sănătos Next post Acceptarea nebuniei drept ceva sănătos – Modelul cultural progresist