_80460667_photo2__O femeie in varsta de 90 de ani din Kenya urmeaza cursusrile unei scoli impreuna cu cei 6 stra-stra-nepoti. Ea este considerata cea mai in varsta eleva a unei scoli primare din lume, conform Guiness Book.

Stand in primele randuri ale clasei, purtand uniforma de scoala, Priscilla Sitienei asculta cu atentie lectia predata de invatatoare in timp ce scrie in limba engleza pe caietul de cursuri. Ea a lucrat ca moasa timp de 65 de ani, iar de 5 ani s-a inscris la scoala, urmand atat cursurile cat si ajutand o asociatie culturala sa implementeze educatia in satele defavorizate din Kenya.
_80460663_img_0205Priscilla Sitienei, cunoscuta de copii sub numele de „Gogo”, care inseamna bunica in dialectul local, a explicat de ce urmeaza o scoala la aceasta varsta:

„Mi-ar placea in primul rand sa pot citi Biblia singura, apoi doresc sa ajut copiii sa primeasca o educatie”. Ea considera ca pentru copiii lumii si in special pentru fete, educatia este averea lor.

„Vad copii pierduti, copii fara parinti care nu mai au nici o speranta in viata. Vreau sa-i ajut sa urmeze o scoala, sa-i inspir sa le dau un exemplu ca se poate. Daca eu urmez o scoala la aceasta varsta, cu atat mai mult ar trebui sa invete si ei”.

Directorul scolii David Kinyanjui considera ca Gogo este un bun exemplu pentru copiii din clasa, dar si pentru oamenii din sat, informeaza BBC.

„Sunt foarte mandru de ea. Gogo este o binecuvantare pentru aceasta scoala, fiind un factor motivant pentru toti elevii. Este iubita de toti elevii care vor sa invete si sa se joace cu ea”.

„Lectia pe care ne-o da Gogo tuturor este ca niciodata nu este prea tarziu sa te instruiesti, sa inveti si sa fii un bun exemplu pentru ceilalti”, a concluzionat David Kinyanjui.