Record absolut in ultimul deceniu: Peste 30.000 de evrei din intreaga lume au emigrat in Israel in 2015

Record absolut in ultimul deceniu: Peste 30.000 de evrei din intreaga lume au emigrat in Israel in 2015

sukkotkotelPeste 30.000 de evrei din intreaga lume au emigrat in Israel anul trecut (2015), ceea ce reprezinta un record absolut in ultimul deceniu.

Expertii considera ca aceasta migrare se datoreaza cresterii anti-semitismului in Europa si in intreaga lume.

Cifrele publicate de Ministerul Imigratiei din Israel si Agentia Evreiasca, arata o crestere de 16% in raport cu 2014, cand 27.488 de persoane au imigrat in Israel, depasind astfel nivelul atins in 2005 care a fost de 23.268 de persoane.

Legislatia israeliana prevede ca orice persoana care prezinta dovada ca are cel putin un bunic evreu este eligibila pentru asa-numita „Legea Intoarcerii”.

Cel mai mare numar de emigranti in anul 2015, aproximativ 7.900 au venit din Franta, relateaza Actualidad Cristiana.

Experti din cadrul Agentiilor Evreiesti sustin ca acest lucru se intampla din cauza cresterii valului de terorism din ultimii ani in Franta.

Exemplificari in acest sens sunt atentatele care au avut loc la o scoala din Toulouse in 2012 si la un supermarket din Paris in ianuarie 2015.

Pe locul doi ca numar de emigranti se situeaza evreii ucraineni in numar de 7.000, iar pe locul trei se situeaza Rusia cu 6.600 de evrei care au venit in Israel.

Despre aceasta emigratie se spune ca este o implinire biblica a profetilor Vechiului Testament care au prezis ca va veni o vreme cand evreii se vor intoarce in Israel din toate cele patru colturi ale pamantului.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.