Reactia Bisericii Adventiste din America de Nord in urma atacului armat din Oregon

Reactia Bisericii Adventiste din America de Nord in urma atacului armat din Oregon

rsz_15499242777_3f2bf09496_oPastorul Daniel R. Jackson – presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din America de Nord a transmis urmatorul comunicat in urma atacului armat din Universitatea Umpqua din Roseburg, Oregon (Umpqua Community College), soldat cu pierderi de vieti omenesti:

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din America de Nord este profund intristata pentru ca, din nou, un om inarmat a luat noua vieti pretioase intr-o institutie de invatamant. Prezentam condoleantele noastre cele mai profunde si rugaciuni pentru familiile celor noua persoane ucise si suntem alaturi de studentii si profesorii raniti si de intregul personal al Umpqua Community College. De asemenea, ne rugam pentru intreaga comunitatea din Roseburg, profund indurerata de producerea acestei tragedii.

Este trist ca un mare popor – cel al Statelor Unite – trebuie sa jeleasca inca o data pierderea unor copii ai lui Dumnezeu ale caror vieti au fost luate fara sens in urma acestui atentat. Cu siguranta, aceasta natiune care a devenit un far al sperantei si oportunitatii pentru multi oameni, poate deveni locul in care toti se simt in siguranta, fara teama violentei produsa de armele de foc.

Este timpul ca societatea noastra sa se angajeze intr-un dialog civilizat, deschis, sincer si productiv in vederea gasirii unor solutii pentru a incheia o data pentru totdeauna cu violenta armelor. Ne rugam ca aceasta tragedie sa aduca o schimbare atat de necesara in privinta abordarii pandemiei de violenta armata.

Ne rugam pentru ziua cand tinerii si copiii pot merge la scoala fara frica. Ne rugam pentru ziua cand, asa cum spune profetul Isaia: ”(…) asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul”. (Isaia 2:4)

Sursa: Adventist.org

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.