Razboi intre conducatorii a doua biserici crestine, declansat in urma unor predici duminicale!

 biserica catolica nigeriaIn timp ce persecutia crestinilor s-a intensificat in Nigeria, atacurile etnico-religioase fiind frecvente in aceasta zona, un scandal de proportii intre conducatorii a doua biserici crestine a ajuns in atentia presei.

Fondul neintelegerilor il constituie punctul de vedere pe care pastorul Bisericii Internationale Casa lui Dumnezeu – Chris Okotie, il promoveaza in predicile sale, relateaza presa nigeriana.

Intr-o predica duminicala, pastorul Okotie a criticat vehement Biserica Catolica, spunand ca aceasta este “o biserica falsa, infiintata de Satana”. Referindu-se la catolici el a spus ca “se roaga in fata idolilor si-L  rastignesc pe Isus in fiecare duminica, atunci cand mananca paine sustinand ca mananca trupul lui Isus.”

Raspunsul cardinalului Anthony Okogie nu a intarziat sa vina: acesta l-a avertizat pe pastor sa isi revizuiasca punctul de vedere, altfel se va compromite foarte curand.

Okotie a mai declarat: “catolicii nu sunt crestini si nu au fost niciodata. Nu-L cunosc pe Isus si cred ca atunci cand mananca paine in zilele de duminica, mananca trupul lui Isus. Acesta este doar un  ritual.”

In replica la comentariul pastorului Okotie potrivit caruia “toti catolicii vor merge in iad”, cardinalul Okogie a declarat ca este gresit pentru un  pastor de 55 de ani (cat are Okotie), sa vorbeasca despre ceva ce stie foarte vag sau deloc.

“Este intotdeauna bine si normal sa vorbim despre ceea ce stim, nu despre ceea ce nu stim. Problema zilelor noastre este ca exista o multime de oameni care se trezesc vorbind despre lucruri care nu-i privesc pe ei.

Vor doar sa apara in fata, sa capteze atentia oamenilor prin vorbe care nu sunt intemeiate. Vor sa se puna in fata pe ei nu pe Dumnezeu sau cuvantul Lui. Cel mai bun lucru pe care-l pot face acesti oameni este sa vorbeasca doar despre Cuvantul inspirat pe care Dumnezeu il transmite, altfel vor fi facuti de rusine.

In incheiere cardinalul Okogie a spus: „Poate doriti sa stiti cine e Okotie: a divortat de doua neveste, a cumparat recent un Rolls Royce extrem de scump pentru a marca cei 30 de ani de cand a devenit crestin si 27 de ani de cand slujeste ca pastor.

 

2 thoughts on “Razboi intre conducatorii a doua biserici crestine, declansat in urma unor predici duminicale!

 1. Crestinismul este divizat din cateva motive printre care:
  -interpretarea diferita a bibliei
  -Egou-ul negativ ce conduce la interese personale si de grup
  -manipularea si ingradirea Constiintei oamenilor in loc de Trezirea ei.
  Masura de protectie:
  -traieste biblia folosind-o ca Oglinda Duhovniceasca in care te uiti ca sa te corectezi dar sa-i vazi si pe altii asa cum sunt dincolo de masca.
  -Teologia ta sa fie Rugaciunea
  -Religia ta sa fie Iubirea de Dumnezeu pe care il descoperi in inima ta indrumandu-i si pe altii unde sa il caute.
  Normal teologii ar trebui sa nu se mai critice intre ei,sa incerce sa inteleaga ca Dumnezeu lucreaza diferit in diversitate si ca se poate si altfel decat au fost formatati si virusati in scolile teologice incercand sa mearga convergent spre ceea ce biserica va deveni „o turma si un pastor” asa cum Domnul o vrea nu cum vor oamenii.Fiti binecuvantati!

 2. GASITI PE YOU TUBE MAI MULTE MESAJE SPRE TREZIRE DIN CARE POSTEZ:

  MESAJ CHENELING TATAL13 NOEMBRIE 2009 FELICIA MUN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: