Razboi in Gaza: Corespondentii internationali sunt in stare de soc din cauza numarului mare de copii ucisi

Razboi in Gaza: Corespondentii internationali sunt in stare de soc din cauza numarului mare de copii ucisi

atac-scoala-onu„Am mai vazut copii morti si inainte, dar niciodata ca in timpul acestui razboi in Gaza. Nu atat de multi, nu atat de des.”

Acesta este modul in care Sara Hussein, corespondentul Agentiei France Presse pentru Orientul Mijlociu, a descris ceea ce a vazut la fata locului: uciderea a sute de copii palestinieni din Gaza, relateaza Huffington Post.

Hussein, care a impartasit aceste ganduri intr-o postare pe blog, este doar cel mai recent jurnalist asupra caruia varsarea de sange din Gaza a avut un efect puternic asupra psihicului.

Jon Snow, jurnalist britanic a scris de asemenea ca a fost „profund speriat” de ceea ce a vazut in Gaza.

Alexander Marquardt, corespondentul ABC pentru Orientul Mijlociu, a vorbit despre experienta incredibila de a vedea „copii si sugari zdrobiti in explozii in casele lor vizate de atacurile aeriene.”

Ca si ei, gandurile lui Hussein se indreapta la toti acei copii. Ea a scris despre modul in care a izbucnit in lacrimi dupa ce a privit personalul dintr-o morga manipuland trupurile copiilor morti.

„Am continuat sa iau notite si sa imi fac treaba in mod profesional, dar am plans asa cum n-am mai facut-o niciodata. Si cand am scris despre asta mai tarziu, am strigat din nou din cauza amaraciunii si a neputintei”, a postat ea pe blog.

Sursa: Huffington Post

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.