glazersonIntr-un videoclip recent, un cunoscut expert in interpretarea „codului Bibliei” – Rabinul Mattityahu Glazerson – a descoperit o legatura stransa intre anul 2016 si apropiata venire a lui Mesia.

Glazerson isi fundamenteaza descoperirea pe analiza versetului 49:1 din Geneza (Iacov a chemat pe fiii sai si a zis: Strangeti-va si va voi vesti ce vi se va intampla in vremurile care vor veni.) care a fost citit saptamana trecuta in sinagogile din intreaga lume.

In acest verset, stramosul evreilor Iacov, aflat pe patul de moarte isi cheama toti fiii pentru a le impartasi ceea ce stie despre vremurile care vor veni.

Deoarece fiecare litera ebraica are o valoare numerica, exista un intreg sistem pentru a studia sensurile ascunse din texte, prin calcularea valorilor lor numerice. Acest sistem este cunoscut sub numele de Gematria.

Pe baza unui text din Zohar (carte mistica ebraica despre Tora), Glazerson a calculat Gematria (valoarea numerica) celor doua cuvinte ebraice din Geneza 49:1, (in romaneste „vi se va intampla”), rezultand cifra 772 (461+311).

Expertul face precizarea potrivit careia, in Zohar se afirma ca „cerul i-a interzis lui Iacov sa dezvaluie informatiile despre momentul cand rascumpararea va veni, dar, exista totusi un indiciu ascuns in versetul respectiv.

Gematria 772 corespunde anului ebraic 5772 care a fost in perioada 2011 – 2012. In inregistrarea video, Glazerson spune: „Acel an a fost de bun augur pentru venirea lui Mesia, dar, se pare ca noi nu am intrunit conditiile referitoare la credinta si pocainta.

Cu toate acestea, se pare ca mai exista cateva momente de bun augur pentru venirea lui Mesia, bazate pe acest verset. Glazerson subliniaza ca anul ebraic 5775 (2014-2015), care a fost un an sabatic, a „avut de asemenea indicii clare ca ar fi putut fi propice venirii lui Moshiach (Mesia), dar din nou, conditiile necesare de pocainta nu au fost indeplinite.

Deoarece Gematria poate fi calculata prin formule diferite, Glazerson concluzioneaza ca acest verset ar putea face referire la anul curent ebraic 5776, care a inceput la apusul soarelui pe data de 13 septembrie 2015. Se crede ca anul curent care este de asemenea un an jubiliar, adauga o semnificatie biblica aparte pentru venirea lui Mesia.
bible-codes-genesisAdresandu-se publicatiei Breaking Israel News, Glazerson a sustinut ca momentul favorabil al venirii lui Moshiach in acest an (5776) este sporit si de alte cercetari complementare in care a facut o descoperire uimitoare intr-un tabel care statistic se poate intampla „o data la un milion”.

In acest tabel el a gasit propozitia „HaMoshiach Purim” (Mesia in Purim) care, spune Glazerson, apare doar „o singura data”, iar acest lucru poate fi chiar in sarbatoarea de Purim a anului evreiesc 5776 (care incepe la apusul soarelui pe 23 martie 2016).

La minutul 3:26 din videoclip, Glazerson atrage atentia la „codurile biblice” din Cartea Genezei, unde se gaseste versetul 49: 1.

De asemenea, el a gasit coduri pentru cateva concepte mesianice, inclusiv Ben Yishai (fiul lui Isai), care este o trimitere clara la regele David, din care se trage Mesia. In mod semnificativ, cuvintele ebraice Ben Yishai, se intersecteaza cu versetul complet de la Geneza 49:1.

Glazerson a constatat de asemenea ca si codul de Moshiach (Mesia) se intersecteaza cu litere ebraice care se refera la acest an. In cele din urma, el arata ca numele ebraic al Eliyahu (Ilie profetul), care este destinat sa anunte sosirea lui Mesia, se intersecteaza de asemenea cu literele referitoare la anul ebraic curent.

Glazerson incheie optimist videoclipul prezentat. „Desi au existat momente promitatoare in Gematria prin intermediul codurilor biblice pentru anii precedenti, nu am meritat venirea lui, dar, exista semne incurajatoare ca 2016 va fi anul in care intreaga lume il va saluta pe Mesia.

Foto: Youtube

4 thoughts on “Rabbi Mattityahu Glazerson: „Exista semne incurajatoare ca 2016 va fi anul in care intreaga lume il va saluta pe Mesia” (Video)”
 1. Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Mat.24:36)
  Asadar daca voi acum ati aflat cand va veni Domnul asa si ziua si ora si minutul este adevarat oare ? Vedem ca Sfanta Scriptura spune altceva . Mai lasati prostiile si pregatiti-va sa-L intampinati pe Domnul cand va hotara El sa vina nu cand vreti voi .

  1. Ziua Domnului, va veni ca un hot noaptea, dar voi nu sinteti fii ai intunerecului, ca ziua aceia sa va prinda ca un hot noaptea. voi sinteti fi ai zilei , deaceea sinteti in cunostinta fata de acea zi.”
   In Matei 24 v. 15, Hristos te trimite la Daniel, fiind ca se va intimpla precum Daniel a zis.
   Asa ca Daniel 12 v. 11 si 12, arata cind va fi venirea Lui.
   Nelegiuirea, sa asezat in anul 691, pe locul sfint.
   Asaca 691+1290=1981 inceputulzilelor sfirsitului, zilele sfirsitului, fiind in numar de 45, diferenta din Daniel 12 v. 11 si 12.
   V. 12 zice : ,,fericiti si sfinti sint cei ce rezista pin la 1335 de zile, aceste zilea = cu zilele din Daniel 8 v. 14, cares formate dintro seara si o dimineata, care-s = cu ziua creatiunu, adica o seara si o dimineata, lipsind amiaza din acea zi, care este de fapt ziua Nordica Polara.
   Asaca sfirsitul precum Hristos afirma ca va fi precum Daniel a zis, iasa dela asezarea nelegiuiri pe locul sfint, moscheia musulmana , in anul 691, fiind incheiate lucrarile, si data legea musulmana vorbal, si tot o data incetarea jertfelor.
   Asaca Daniel arata acea zi=an, cind va veni Hristos, si anume : ..691+1335=2026.
   ceea ce rabinul mincinos a zis, nu reiasa ceea ce a zis Daniel, intarit de cuvintele lui Hristos, ca Daniel zice adevarul.

 2. Intr-adevar, Matei 24:36, spune clar ce trebuie sa stim.Sa incercam sa ne schimbam pentru venirea Lui, pentru ca vedem cu totii ca timpurile o arata cat se poate de clar.Toate profetiile cu privire la venirea Lui aproape ca s-au au implinit, doar aceea din Matei 24:14, mai are putin, iar atunci nu vom mai putea spune nimic.

 3. Ilie, Ilie a venit, dar a facut cu Ilie ca si cu Mesia.
  Hristos a marturisit, dar pt. cei ce vor sa creada ca Ilie a si venit si ca a fost Ioan botezatorul, in :
  Matei 11 v. 14.
  Si daca vreti sa intelegeti, el este Ilie*, care trebuia sa vina.
  Asaca Ilie a venit a doua ora, a trea ora Scriptura, nu nil arata ca va veni din nou.
  Lukas, atentie si la versetul 15, din Matei 24, fiind ca Hristos te trimite la ceea ce zice Daniel 12 v. 11 si 12.
  asaca nelegiuirea sa asezat in anul 691 pe locul sfint.
  pt. fiecare zi pune un an, fiind ca fiecare zi este = cu ziua creatiuni, care este formata dintro seara si o dimineata, care este= cu ziua polara, aceasta zi polara, nu are amiaza, soarele se ridica pt. 3-luni pin la pozitia de 9 dimineata, dupa care coboara 3 luni pin aSFINTESTE PT. 6-luni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: