Read Time:2 Minute, 45 Second

Despre cum se poate atinge culmea eticului se poate vorbi neintrerupt zile in sir, in continuu, poate chiar ani. Multitudinea de coduri, legi, cutume, observarea traditiilor diverselor state, orase sau triburi, ne arata ca nu e usor de stabilit care ar fi piscul moral universal valabil.

Omeneste vorbind, inca nu se poate stabili o panoplie de legi universale, care sa defineasca pentru fiecare ce e bine si ce rau si care, aspect important in moralitate, sa asigure fericirea fiecarui individ in parte. Fericirea este o notiune diferit interpretata de diversele minti umane ale acestei lumi.

Daca pe un musulman il face fericit sa-si vada fiica acoperita cu burqa si casatorita la 13 ani, pe un crestin il face fericit, de exemplu posibilitatea de a-L onora pe Dumnezeu cu bunurile sale in nu stiu ce misiune crestina.
Doctrina crestina ne invata ca progresul moral are loc atunci cand se implineste vointa lui Dumnezeu, cand este observata Legea vesnica a Lui.

Lumea stiintifica secularizata, (vezi de exemplu diversele luari de pozitie ale lui Sam Harris) doreste sa promoveze idea ca progresul moral nu depinde de ce spune Dumnezeu intr-o carte, ci doar de rezultatele stiintifice.

Ni se pare ca mintile “luminate” vad progresul moral dedus din experimente comprarabile cu probele tehnologice. Orice masinarie are o carte tehnica, unde sunt date despre modul de intrebuintare, durata de viata etc.

O problema morala astazi este proliferarea homosexualitatii si dorinta aprinsa a guvernantilor de a gasi forme legale care sa avantajeze aceste cupluri. Se vorbeste despre casatorii gay, pacte sociale, adoptii etc.

Biblia spune ca firescul nu sta in astfel de imperecheri. Biblia are in vedere ca este natural ca locul in care se naste un copil, familia cu mama si tata, este locul adecvat cresterii lui armonioase. Si aici nu am in vedere familiile viciate sau cu abitudini patologice.

Riscurile acestor relatii pe timpul dictaturii comuniste erau penale. Astazi nu mai exista oprimare, insa societatea stiintifica ignora multe alte riscuri.

Haideti sa ridicam o ipoteza. Sa zicem ca intr-o zi modelul unionistic same sex ar deveni dominant la nivel planetar, cum ne-am mai multiplica? In laborator? Nu dorim sa vorbim de impactul social, de boli, de discriminare. Imaginati-va o majoritate gay care sa discrmineze o minoritate de familii obisnuite.

Nu ma intelegeti gresit, dar azi se crede ca un pas inspre atingerea piscului moral este promovarea acestor practici. Care va fi piscul moral maine? Casatoriile intre trei parteneri? Un sot cu sot si sotie sau o sotie cu sot si sotie??? Sau poate ca se vor promova legaturile intre oameni si animale, cine mai stie?! Daca ei sunt fericiti, s-ar motiva guvernantii de maine!!!

Permiteti-ne sa afirmam ca lumea stiintifica vede progresul moral pornind de la iluzia fericirii citita pe chipul unor minoritati si nu priveste in profunzime la binele comun. Iertati-ne, dar clasa conducatoare de azi nu se ghideaza nici macar dupa legile nescrise ale codrului sau ale naturii, ci doreste arbitrar sa impuna reguli in defavoarea progresului etic.

Nu vom propasi moral daca vom incerca sa-l scoatem din schema pe cel care asigura propasirea morala, pe Dumnezeu. Omul de azi doreste cu orice chip sa ia locul lui Dumnezeu, Legiuitorul Suprem. Si Dumnezeu se face ca permite. Sa vedem pana cand.

Autor: Iulian Bobe

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Rugaciune-nlacrimata – Lucica Boltasu
Next post Isus cand a strigat pe cruce – Flavius Laurian Duverna