Jerus-n4iMembrii Institutului Templului (IT) continua campania desfasurata la nivel mondial pentru reconstructia Beit HaMikdash (Templul Sfant).

Primul Templu, a fost construit de Solomon in jurul anului 950 i.Hr. si a fost distrus in invazia Babilonului din 586 i.Hr. Al doilea Templu a fost construit de Irod in zilele lui Isus si a fost distrus in anii 70 de armata romana. Anul trecut, „Institutul Templului” a primit un nou impuls, atunci cand sistemul de jertfe a fost reluat, iar preotii leviti au fost instruiti de catre rabini sa reia ritualurile descrise in Vechiul Testament.

 

A fost de asemenea facut anuntul ca 102 piese si ustensile din interiorul templului sunt gata, inclusiv perdeaua dinlauntru. Singura piesa care lipseste este chivotul legamantului, despre care rabinii cred ca este ingropat in Muntele Templului si ar putea fi recuperat in cazul in care Israelul ar prelua controlul total al zonei.

In ultimele 30 de zile, lumea intreaga a cerut sa fie pace in Israel iar „Institutul Templului” a lansat o campanie de strangere de fonduri on-line, insa actiunea nu este pe placul musulmanilor, deoarece acestia nu doresc reconstruirea Templului.

Pe site-ul proiectului on-ine „Indiegogo”, in textul de prezentare se spune ca „pentru doar 18 dolari oricine poate contribui la sprijinirea proiectului de reconstructie a Templului, care va institui o noua era de pace si armonie universala”. Noul Templu va fi complet computerizat, cu parcare subterana, controlul temperaturii, lifturi, statii pentru transportul public, acces pentru scaune cu rotile si alte facilitati.

Institutul Templului au dat asigurari ca arhitectii sunt cunoscatori ai Torei si ca totul va fi construit la cele mai inalte standarde moderne, in acord cu legile iudaice.

Sursa: Acontecerchristiano