Proiect ambitios de evanghelizare al Bisericii Adventiste: Vor fi lansate trei canale noi de televiziune prin satelit (Galerie foto)

Proiect ambitios de evanghelizare al Bisericii Adventiste:  Vor fi lansate  trei canale noi de televiziune prin satelit (Galerie foto)

Proiect ambitios de evanghelizare al Bisericii AdventisteProiect ambitios de evanghelizare al Bisericii Adventiste. Divizia Inter-America a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea se pregateste sa puna in practica unul dintre cele mai ambitioase proiecte de evenghelizare: lansarea a trei noi canale de televiziune prin satelit.

Noile canale se vor alatura retelei mondiale de televiziune “Hope Channel” si vor difuza mesajul de speranta si mantuire in cele trei limbi principale vorbite in Divizia Inter-Americana (DIA) – spaniola, engleza si franceza.
„Acest proiect ne apartine tuturor si trebuie sa slujim impreuna pentru a-l duce la bun sfarsit”, a spus pastorul Leon B. Wellington, Director de Comunicare al DIA, la reuniunea consultativa organizata recent in Miami, Florida. Au participat peste 60 de lideri de comunicare si specialisti in domeniul mass-media de pe intreg teritoriu al DIA.

„De ani de zile, ne bucuram de binecuvantarile “Hope Channel”, care ne ajuta sa raspandim adevarul credintei noastre. Acum avem privilegiul de a avea inca 3 posturi TV care vor ajunge in fiecare casa din teritoriul DIA”.

„Obiectivul nostru principal in legatura cu noile canale este de a prezenta Evanghelia in aceasta regiune intr-un context cultural relevant, care sa ofere oportunitati pentru toate grupurile lingvistice, precum si pentru a oferi asistenta directa telespectatorilor care doresc un raspuns spiritual la provocarile lor de zi cu zi”, a explicat Wellington.

HOPE CHANNEL INTER-AMERICA

Canalele se vor numi Hope Channel Americas, Hope Channel Caraibe, si Hope Channel Français. Brad Thorpe, presedintele “Hope Channel” i-a felicitate pe liderii DIA pentru infiintarea celor 3 noi canale.
„Hope Channel are rolul de comunicator care influenteaza si proiecteaza imaginea Bisericii Adventiste, este fereastra catre lume care arata cine suntem ca biserica si care transmite compasiunea lui Hristos prin programele sale”, a spus pastorul Thorp.

„Avem nevoie de predici bune, de expertiza tehnica la fiecare program si mai ales avem nevoie ca acest sentiment de compasiune sa fie perceput intim si personal de fiecare om”, a adaugat el.

„Conceperea unei serii de programe pentru a umple trei canale va fi primul pas inainte de lansarea canalelor, a spus Thorp. Pentru lansarea unui canal, trebuie sa existe cel putin 1.000 de programe disponibile in arhiva”, a explicat el.

HOPE CHANNEL FRANÇAIS

Hope Channel Français promite sa devina cel mai important canal nu numai in regiunile de limba franceza din Divizia Inter-America, ci si la nivel mondial, datorita colaborarii cu Uniunea Antilele Franceze si Guyana, Biserica Adventista din Canada si Divizia Inter-Europeana (DIE).

„Avem sapte Divizii in lume in care se vorbeste limba franceza, iar aceasta colaborare este si mai fructuoasa cu diversitatea culturala”, a spus Corrado Cozzi, Director de Comunicare al Diviziei Inter-Europene.

DIE acopera populatii francofone din Franta, Belgia si Elvetia. In prezent, un nou studiou este in constructie la Paris pentru a produce programe suplimentare. Acestea vor fi adaugate celor 500 existente in arhiva, a spus Cozzi.

In prezent Uniunea Antilele Franceze si Guyana Uniunii difuzeaza 224 de programe on-line timp de patru ore pe zi. Insa a anuntat ca va creste durata emisiei la sase ore de programe in curand.

Colaborarea cu aceasta Uniune va fi pentru Hope Channel Francais un succes, a declarat pastorul Thelor Lambert. Lambert este Director de Comunicare al Bisericii din Antilele Franceze si Guyana.

PROVOCARI FINANCIARE

„Finantarea canalelor este o provocare deoarece ne confruntam cu aceleasi probleme pe care le au toate Centrele Media: e nevoie in primul rand de personal, cat si de echipamente tehnice”, declara pastorul Wellington.

“Cu toate acestea, raspandirea Evangheliei se va realiza, asa cum ne-am propus. Acesta este un pas al credintei. Suntem sprijiniti nu numai de oraganizatiile noastre bisericesti, ci si de prieteni. Ei sunt la fel de interesati in vestirea Imparatiei lui Dumnezeu”, a adaugat el.

Liderii DIA spera ca lansarea celor 3 canale va avea loc in cursul acestui an. Sub numele de Hope Channel Inter-America, noile canale vor fi difuzate in America de Nord, Centrala, Caraibe, America de Sud. De asemenea, vor putea fi receptionate si in alte zone prin satelit.

Sursa: news.adventist.org

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.