Profetiile Mantuitorului se implinesc cu exactitate

Profetiile Mantuitorului se implinesc cu exactitate: Biblia a fost tradusa in limba yupik, vorbita de eskimo

Profetiile Mantuitorului se implinesc cu exactitate: Biblia a fost tradusa in limba yupik, vorbita de eskimo

„Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul”, a spus Isus in Matei 24:14.

Aceste cuvinte profetice ale Mantuitorului sunt indeplinite zi dupa zi cu o exactitate de netagaduit. In zilele noastre ne bucuram inca o data pentru aceasta profetie si pentru ca Evanghelia a fost tradusa intr-o noua limba – Yupik, vorbita de Eskimo.

Eskimo este numele unui grup de oameni care traiesc in Alaska, nordul Canadei, Groenlanda si Peninsula Chukchi din nord-estul Siberiei, relateaza actualidadcristiana.

Membrii Societatii Biblice Americane si traducatori nativi eskimo au sustinut eforturi pentru ca Noul testament sa fie adaptat si tradus in Yupik, a doua cea mai vorbita limba in Alaska, dupa engleza. De asemenea, a fost tradus si Vechiul Testament pentru prima data in aceasta limba.

Conform informatiilor furnizate de catre statia radio locala KYUK-AM, traducerea in limba yupik, vorbita de aproximativ 18.000 de persoane din Alaska, s-a incheiat dupa aproape o jumatate de secol de munca la care au participat o echipa care vorbea fluent yupik.

„Ne-am dorit ca generatiile tinere sa citeasca in totalitate si sa aprecieze pe deplin Sfanta Scriptura”, a declarat pastorul local Moravia Jones Anaver.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.