Read Time:6 Minute, 58 Second

Primul studiu asupra 5G până acum: radiațiile provoacă sindromul microundelor

Cercetarea privind efectele radiațiilor 5G asupra sănătății oamenilor arată că acestea provoacă simptome tipice ale sindromului de microunde.

Studiul de caz confirmă totodată, că radiațiile chiar mai mici decât nivelurile permise de autorități provoacă probleme de sănătate.

Cercetareaa fost publicată în revista Medicinsk Access nr. 1/2022 și a fost realizată de oncologul și cercetătorul Lennart Hardell de la Fundația de Cercetare pentru Mediu și Cancer și Mona Nilsson de la Fundația pentru Protecția Radiațiilor.

Studiul se referă la consecințele asupra sănătății pentru un bărbat și o femeie care au avut instalată o antenă 5G direct deasupra apartamentului, la doar 5 metri de dormitor.

Măsurătorile înainte și după instalarea antenei 5G pe acoperiș au arătat că tehnologia 5G a provocat o creștere masivă a radiațiilor în apartament.

Înainte de 5G, existau deja antene 3G și 4G în același loc, chiar deasupra apartamentului, dar trecerea la tehnologia 5G a dus la o creștere a radiațiilor de la 9.000 microW/m2 la maximum 1.690.000 microW/m2.

Simptomele care au apărut la bărbat și la femeie după începerea experimentului 5G, sunt tipice sindromului de microunde:

– oboseală, dificultăți de somn, impact emoțional, sângerări nazale, creșterea tinitusului și probleme ale pielii la bărbat.

– femeia a avut mai multe simptome decât bărbatul cu tulburări severe de somn și amețeli, urmate de probleme ale pielii (senzație de arsură, furnicături la nivelul pielii mâinilor și brațelor), probleme de concentrare, iritabilitate, tinitus, probleme de echilibru, tulburări de memorie pe termen scurt, confuzie, oboseală, tendință la depresie, simptome cardiace și pulmonare (palpitații, greutate pe piept) și senzație de căldură în corp.

Simptomele au scăzut semnificativ, iar unele au dispărut complet după 24 de ore de la mutarea într-o altă casă cu radiații avînd nivel mult mai scăzut.

Sindromul microundelor

Ceea ce este arătat în acest prim studiu despre efectele asupra sănătății ale radiațiilor cu microunde 5G, este în concordanță cu simptomele care au fost descrise cu peste 50 de ani în urmă, ca efect al expunerii întregului corp la radiațiile cu microunde și au fost numite sindromul cu microunde.

Sindromul cu microunde este, de asemenea, un concept recunoscut astăzi la nivel internațional împreună cu denumirea de „hipersensibilitate electromagnetică” (EHS).

S-a descris în mod repetat că simptomele tipice ale sindromului de microunde s-au diminuat atunci când expunerea a încetat sau a scăzut brusc. Acest nou studiu certifică acest fapt.

Cercetătorii care au efectuat studii științifice despre expunerea profesională la cuptorul cu microunde au descris simptome precum oboseală, amețeli, dureri de cap, dificultăți de somn, concentrare și probleme de memorie. Aceste simptome au fost asociate cu expunerea la unde radio sau microunde. S-a constatat că, în general, simptomele s-au diminuat atunci când expunerea a încetat.

Sensibilitatea la radiațiile cu microunde este individuală. Chiar și nivelurile foarte scăzute de radiații pot provoca simptome medicale la persoanele deosebit de sensibile (hipersensibilitate la electricitate / EHS).

5G emite o radiație mare

Pe lângă faptul că arată că 5G provoacă sindromul microundelor aproape imediat, studiul de caz arată, de asemenea, că 5G duce la o creștere masivă a radiațiilor în mediul nostru. Anterior, a existat o stație de bază pentru 3G sau 4G în același loc deasupra dormitorului cuplului, dar înlocuirea echipamentului și punerea în funcțiune a 5G a dus la o creștere explozivă a radiației măsurate.

Valorile extrem de ridicate măsurate în locuință, maxim 1.690.000 microW/m2, sunt semnificativ mai mici decât valorile de referință actuale recomandate de Autoritatea Suedeză pentru Siguranța Radiațiilor – SSM: 10.000.000 microW/m2 ca valoare medie pe 6 minute. Asta înseamnă că valoarea maximă poate fi permisă să fie semnificativ mai mare de 10.000.000 microW/m2…

Valorile de referință ale SSM nu protejează împotriva efectelor nocive, cum ar fi sindromul microundelor sau cancerul, cu expunerea prelungită de la stațiile de bază, cum este cazul expunerii în case, birouri sau școli. Acest lucru se aplică numai protecției împotriva efectelor imediate ca urmare a radiațiilor atât de intense încât țesuturile se încălzesc în decurs de 30 de minute. Aceasta înseamnă că publicul larg este complet neprotejat împotriva altor efecte decât cele termice acute, în ciuda faptului că acestea au fost demonstrate în mare măsură (cum ar fi efectele nocive asupra sistemului nervos, stresul oxidativ și deteriorarea ADN-ului).

5G nu este o tehnologie sigură

Încă din 2018, Fundația pentru Protecția Radiațiilor a declarat că 5G ar duce la o creștere uriașă a radiațiilor cu microunde. Acest nou studiu și măsurătorile din ultimii ani confirmă acest lucru.

Nici o cercetare nu arată că 5G este sigur pentru sănătate și mediu.

Lennart Hardell și Mona Nilsson scriu în acest prim studiu de caz asupra efectelor 5G că este de remarcat faptul că „nu există studii științifice care să arate că nu există riscul de efecte nocive asupra sănătății în expunerea cronică la radiații de la stațiile de bază.

Acest lucru este valabil pentru 5G, precum și pentru 4G, 3G și GSM. Încă nu există studii privind riscurile cu radiațiile atât din 4G, cât și/sau 5G în timpul celor 24 de ore ale zilei. Acest studiu de caz este primul despre efectele expunerii umane la 5G. A susține că expunerea la radiații nu implică riscuri, deoarece expunerea este mai mică decât valoarea de referință a SSM, nu are nici o bază științifică.”

Într-un articol anterior din 2021, Mona Nilsson a declarat:

„Nu există nici o cercetare care să arate că nu este un pericol pentru sănătate să fii expus cu întregul corp la nivelurile de radiații cu microunde (care au devenit acum comune) de la stațiile de bază pentru 3G, 4G sau 5G. Este adevărul șocant care este ascuns publicului… Nu există nici o cercetare care să arate că expunerea oamenilor pe întregul corp la 2G, 3G, 4G, 5G pentru o perioadă lungă de timp (nici măcar pentru doar un an), nu implică pericole pentru sănătate”.

Numărul victimelor este necunoscut

Numărul de persoane din Suedia care au fost afectate de sindromul microundelor / EHS / hipersensibilitate la electricitate este momentan necunoscut. Nu a fost investigat. Cu toate acestea, se poate aștepta ca numărul victimelor să crească odată cu expunerea cronică și în creștere la microunde, ca urmare a extinderii 4G, 5G și a utilizării sporite a tehnologiei wireless care emite microunde pentru comunicare. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de microunde modulate și pulsate, care s-au dovedit a fi deosebit de dăunătoare.

În 2016, un grup de cercetători și medici a recomandat ca expunerea maximă în timpul zilei să fie de 100, noaptea de 10 și de maximum 1 microW/m2 pentru persoanele deosebit de sensibile.

Cu toate acestea, nici recomandarea, clasificarea IARC a radiațiilor pentru cancer din 2011 și nici faptul că riscurile pentru sănătate au fost observate în mod repetat la expuneri semnificativ mai mici decât valorile de referință actuale recomandate de Autoritatea suedeză pentru Siguranța Radiațiilor, nu au avut vreun efect asupra guvernanților.

În ciuda dovezilor extinse ale riscurilor pentru sănătate, radiațiile cu microunde din mediu cresc brusc și valoarea de referință (vădit incorectă) este încă aplicată, în ciuda faptului că prezintă multe riscuri pentru sănătate.

Profesioniștii din medicină trebuie instruiți

Lennart Hardell și Mona Nilsson concluzionează declarând că sindromul microundelor și EHS trebuie luate în serios de autoritățile din domeniul sănătății.

„Aceasta nu este o boală mintală. Mai multe simptome somatice diferite sunt incluse în sindromul cu microunde, iar bolile cronice, inclusiv cancerul, reprezintă un pericol însemnat.

Simptomele trebuie investigate pentru a exclude alte cauze.

Trebuie făcută o investigație atentă pentru a depista sursele de radiații cu microunde. În plus, investigația ar trebui completată cu măsurarea radiațiilor atât la domiciliu, cât și la locul de muncă. De asemenea, ar trebui să se țină cont de faptul că există o mare diferență de sensibilitate între indivizi diferiți.

Pacienții trebuie tratați cu respect, investigați, diagnosticați și să li se acorde tratament medical. Cel mai important lucru este însă eliminarea sau reducerea factorului cauzator de boală, adică expunerea.

Toate acestea ar trebui făcute la debutul bolii pentru a reduce riscul de deteriorare ireversibilă și boli cronice. Deoarece există o mare ignoranță cu privire la sindromul microundelor, atât în domeniul sănătății, cât și în rândul publicului larg, medicii trebuie instruiți și sindromului să i se acorde un cod ICD uniform pentru a se putea urmări evoluțiile viitoare.

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distracţie nevinovată sau mijloc de distrugere? Previous post Distracţie nevinovată sau mijloc de distrugere? (2)
America a întors spatele lui Hristos Next post America a întors spatele lui Hristos