Read Time:2 Minute, 38 Second

Primul pacient paralizat care merge din nou cu ajutorul unui cip

Un bărbat paralizat, cu măduva spinării secționată a reușit să meargă din nou. Acest lucru a fost posibil datorită unui implant dezvoltat de o echipă de cercetători elvețieni.

Este prima dată când cineva care a suferit o secționare a măduvei spinării poate merge liber.

Aceeași tehnologie a îmbunătățit starea de sănătate a unui alt pacient paralizat, acesta reușind să devină tată.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature Medicine.

Michel Roccati a rămas paralizat după un accident de motocicletă, produs în urmă cu cinci ani. Măduva spinării i-a fost secționată complet, fiind paralizat de la brâu în jos.

Acum poate merge, grație unui implant electric (cip) care i-a fost atașat chirurgical de coloana vertebrală.

Un pas major în îmbunătățirea calității vieții

Cercetătorii subliniază că nu este un remediu pentru leziunile coloanei vertebrale și că tehnologia este încă prea complicată pentru a fi folosită în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, reprezintă totuși un pas major în îmbunătățirea calității vieții.

Michel, pacientul care beneficiază de această tehnologie, a spus că „cipul reprezintă un adevărat cadou pentru mine. Mă ridic în picioare, merg unde vreau, pot să merg pe scări… este aproape o viață normală”.

Nu numai tehnologia a determinat recuperarea lui Michel. Tânărul italian are o voință de fier. Din momentul accidentului el a fost hotărât să facă cât mai multe progrese.

„Obișnuiam să boxez, să alerg și făceam antrenamente fitness în sală. Dar după accident, nu am putut să fac lucrurile care îmi plăceau. Însă nu mi-am pierdut încrederea niciodată. Mi-am dorit să rezolv această problemă, mi-am dorit să mă reabilitez.”

Viteza de recuperare a lui Michel l-a uimit pe neurochirurgul Jocelyne Bloch, care a realizat implantul și a atașat electrozii individual la fibrele nervoase.

„Am fost extrem de surprinsă. Michel este absolut incredibil. Ar trebui să poată folosi această tehnologie pentru a progresa și a fi din ce în ce mai bun”, a declarat prof. Bloch.

Cercetarea trebuie să continue

Cercetarea a fost susținută de Dr. Ram Hariharan, un consultant la Spitalul din Sheffield, independent de echipa de cercetare:

„Au făcut ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Nu am auzit de nici un studiu în care să fi pus un implant la un pacient cu o tăietură completă a măduvei spinării. Implantul funcționează și dezvoltă mișcări musculare și demonstrează îmbunătățirea echilibrului, suficient pentru a sta în picioare și a merge.”

Dar el a adăugat că trebuie efectuate mai multe studii clinice înainte de a putea fi convins că este un tratament eficient.

„Avem nevoie de un număr mai mare (de pacienți) pentru a arăta mai întâi că este sigur și că le îmbunătățește în mod semnificativ viața. Numai atunci poate fi dus mai departe”.

Nervii din măduva spinării trimit semnale de la creier la picioare. Unii oameni sunt paralizați atunci când nervii sunt deteriorați din cauza leziunilor.

În cazul lui Michel, nu există niciun semnal pentru picioare, deoarece măduva spinării este complet tăiată. Dar implantul trimite semnale direct la picioare, permițându-i să meargă. Acest lucru se realizează însă numai atunci când implantul este pornit.

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COVID-19: unul dintre cele mai mari eșecuri Previous post COVID-19: unul dintre cele mai mari eșecuri politice din istoria lumii – Studiu
Avertizare privind utilizarea îndelungată a paracetamolului Next post Avertizare privind utilizarea îndelungată a paracetamolului – Studiu