Primul om din lume identificat printr-un microcip implantat in mana (Video)

microcipUn barbat suedez a devenit primul om din lume care nu a fost controlat la urcarea in avion, ci a fost identificat prin microcipul implantat in mana sa.

Andreas Sjostrom este vicepresedintele unei mari companii din domeniul tehnologiei numita Sogeti si a reusit sa se imbarce intr-o cursa de linie intr-un mod „practic”.

Fara sa prezinte acte, pasaport sau bilete de avion, Sjostrom a trecut mana prin fata unui senzor care pur si simplu a „citit” toate informatiile de identificare, relateaza Actualidad Cristiana.

Astfel, suedezul a devenit in mod oficial prima persoana care este „controlata” intr-o asemenea maniera la aeroport si a putut zbura cu un avion pe o ruta internationala.

Andreas Sjostrom si-a exprimat punctul de vedere in legatura cu implantul microcipului sau care stocheaza date despre el:

Acum cateva saptamani mi-am implantat un cip NFC* sub pielea de la mana. Va prezint un videoclip in care doresc sa scot in evidenta lejeritatea cu care am trecut prin aeroportul din Stockholm, prin camera de securitate si in final, pe usa aeronavei.

Aceasta tehnologie moderna poate fi folosita de asemenea pentru plati digitale, controlul telefoane mobile si deschiderea usilor incuiate de la propria locuinta, relateaza The Telegraph.

Microcip-ul utilizat de Sjostrom a fost unul special, de tipul xNT, care dezvolta bio-hacking, achizitionat de la Dangerous Things, contra unei sume modice. (99 dolari)

  • Abrevierea NFC vine de la Near Field Communications si implica o tehnologie Wireless ce permite transferul de date de la un dispozitiv la altul, cu conditia ca acestea doua sa nu fie mai departe de 10 cm unul de celalalt.

One thought on “Primul om din lume identificat printr-un microcip implantat in mana (Video)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: