1

In ciuda persecutiei neincetate exercitate de teroristii islamici asupra crestinilor din Orientul Mijlociu, Evanghelia isi continua drumul sau stabilit de Insusi Dumnezeu.

In Ankawa, un cartier predominant crestin in nordul orasului Erbil, Irak, s-a deschis prima Universitate Catolica, pe un teren oferit de Biserica Caldeeana.

Potrivit agentiei de stiri Asia News, Universitatea este deschisa pentru oricine (inclusiv tineri refugiati) vrea sa urmeze studii si formare profesionala superioara, si va oferi programe diverse, inclusiv studii pe teme orientale, tehnologia informatiei, limbi straine si economie.

In plus, vor fi disponibile 96 de cursuri pentru studii biblice si teologice, iar pe viitor se doreste infiintarea a altor doua facultati: de drept si relatii internationale.
Pe data de 8 decembrie, Arhiepiscopul catolic caldeean de Erbil Bashar Warda si Mons. Nunzio Galantino, secretarul general al Conferintei Episcopale Italiene (CEI), au participat la deschiderea oficiala a Universitatii, unde si-au exprimat speranta pentru viitorul acestei institutii.

Comunitatea noastra crestina are foarte multe motive sa iubeasca Irakul de astazi. Aceasta universitate este motivul principal pentru care irakienii nu ar trebui sa isi mai paraseasca tara”, a declarat Episcopul Warda.

El a adaugat: „Universitatea va fi deschisa pentru toata lumea – crestini, musulmani, Yazidis – cate 300 de studenti in fiecare an”.

La randul sau, Mons. Galantino si-a exprimat speranta ca Universitatea Catolica Erbil va pune „bazele unei istorii noi si va avea un viitor promitator” pentru comunitatea locala.

Sursa: Gospel Herald

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.