Adventist-China-church-Nov10Nota editorului: Trei persoane dintr-un sat din China au fost botezate dupa eforturile depuse timp de noua luni de catre doua misionare adventiste. Mai mult de doisprezece oameni participa actualmente la studiile biblice saptamanale. Dar eforturile de a-L face cunoscut pe Isus sunt provocatoare. Multi oameni respecta traditiile si sunt superstitiosi. In randurile de mai jos este prezentata marturia primei femei din acest sat care a fost botezata.

Acum cateva luni, doua misionare au ajuns in satul meu. Mi-au spus ca sunt crestine si cred in Isus Hristos. Ce inseamna crestin? Cine este Isus? Am mai auzit acest nume, dar nu stiu cine este.

Femeile misionare au inchiriat o casa si au infiintat un loc pentru intalniri. Ele au numit-o biserica, explicand ca acesta este un loc pentru a se inchina Domnului Universului. Stiam de multi zei, cum ar fi zeul recoltei, sau zeul tunetului. Dar Numele lui Isus era nou pentru mine.

Misionarele au deschis Biblia si au inceput sa citeasca despre modul in care au fost create pamantul, soarele, luna si intreaga natura. De asemenea ele mi-au spus ca Isus vine in aceasta lume foarte curand, si El ne va aduce Raiul unde nu va mai exista moarte, durere si dezastre naturale.

Dupa ce am petrecut cateva luni cu aceste misionare, mi-am dat seama ca sunt oameni buni; le-a placut de satenii nostri si i-au ingrijit.

Dupa ce am participat la grupul lor de studiu biblic timp de cateva luni, am inteles adevarul si am decis sa-L urmez pe Isus. El este singurul Dumnezeu al Universului.

Sotul meu este fermier si crede in dumnezeul recoltei, conform traditiei chineze. El nu a fost de acord cu noua mea religie, motivand ca zeul (recoltei) se poate supara ca L-am acceptat pe Isus si nu ii va mai da o recolta buna. Nu am vrut sa ma cert cu el, pentru ca il iubesc.

Singurul lucru pe care il puteam face era sa ma rog pentru el. Misionarele mi-au spus ca Duhul Sfant il va conduce pe sotul meu pe calea cea dreapta, subliniaza Adventist Review.

Cand a venit timpul pentru recoltare, mi-a fost foarte greu sa tin Sabatul. Sotul meu avea nevoie de mine pentru a culege recolta, nu sa particip la serviciile de inchinare din biserica. Insa eu vroiam sa merg la biserica in Sabat!

Intr-o dimineata de Sabat, biserica mea a avut un serviciu de comuniune planificat la care trebuia sa particip si eu. Eram nerabdatoare sa particip la acest eveniment special.

Inainte de a pleca de acasa spre biserica, m-am pregatit si m-am rugat sa fie totul bine. Eram ingrijorata de faptul ca sotul meu va veni la biserica mea si ma va aduce inapoi la ferma. Am vrut sa plec de acasa cu bicicleta, insa sotul meu ma astepta la poarta. M-a lovit si m-a acuzat, mi-a smuls Biblia din mana si m-a trantit peste bicicleta.

Am plans pentru ca nu am putut merge la biserica. M-am rugat in tacere ca Duhul Sfant sa inmoaie inima sotului meu. Dintr-o data, un barbat i-a spus ca o sa-l ajute el. Desi sotul meu se uita furios la mine, a acceptat. Asa am putut merge la biserica mea in cele din urma. Am fost atat de recunoscatoare pentru aceasta oportunitate pentru a tine Sabatul.

Sotul meu este foarte puternic ancorat in convingerile sale traditionale. I-am explicat ca eu nu sunt superstitioasa si ca biserica este un loc bun pentru ca oamenii sa afle adevarul. I-am spus ca Isus il iubeste, implorandu-l sa-L accepte pe adevaratul Dumnezeu, care-l protejeaza.

Acum, el imi permite sa merg la biserica in Sabat. In timpul saptamanii, muncesc din greu ca sa-l ajut cu munca sa la ferma. Voi continua sa ma rog pentru ca sotul meu sa inteleaga si intr-o zi sa-L accepte pe Isus in inima lui.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.