Acasă » Prigoana fara sfarsit a crestinilor: pentru prima data in istorie orasul Mosul a fost parasit complet de crestini

Prigoana fara sfarsit a crestinilor: pentru prima data in istorie orasul Mosul a fost parasit complet de crestini

_75435843_75429979Gruparea terorista Statul Islamic a cucerit orasul Mosul si i-a obligat pe crestini sa paraseasca zona sau sa plateasca taxa de protectie, pentru a nu fi „trecuti prin sabie”. Pentru prima data in istoria Irakului, orasul a fost parasit de crestini, de frica jihadistilor.

„Familiile crestine sunt pe drum catre Dohuk si Arbil”, in Kurdistan, a declarat patriarhul Louis Sako, liderul comunitatii crestine din Irak. „Pentru prima data in istoria Irakului, in Mosul nu mai este niciun crestin”, a precizat acesta, citat de Hurriyet Daily News.

Jihadistii i-au somat pe crestini sa se converteasca la islam, sa plateasca o taxa speciala sau sa paraseasca zona pana sambata seara, pentru a nu fi „trecuti prin sabie”. Anuntul a generat un adevarat exod al crestinilor din Mosul, care au parasit in mare graba orasul.

Human Rights Watch a anuntat sambata ca Statul Islamic pare ca are intentia de a sterge urmele tuturor grupurilor minoritare din zonele pe care le controleaza in Irak.

Violentele s-au intensificat in ultimele saptamani, iar militantii sunniti au ocupat o mare parte din nordul tarii. In Mosul, acestia si-au instalat cartierul general chiar in cladirea consulatului Turciei, pe care au cucerit-o.

Sursa: Ziare.com

Foto: BBC

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.