Presedintele Kenyei, cu ocazia inaugurarii sediului West Kenya: Aprecieri la adresa Bisericii Adventiste, pentru construirea de spitale si scoli in tara

kenyaPresedintele Republicii Kenya a apreciat ajutorul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in timpul unui discurs tinut cu ocazia inaugurarii sediului Uniunii de Conferinte West Kenya.

Cladirea construita in orasul port Kisumu gazduieste noul sediu care cuprinde un Centru Media, doua cantine, birouri si sali de conferinte.

Invitatul de onoare la deschiderea sediului aflat in orasul port Kisumu a fost seful statului kenyan, Uhuru Kenyatta, relateaza Adventist Review.

Ati construit spitale, scoli si ati creat numeroase facilitati in directia protectiei sociale. Ati intins o mana cetatenilor acestei tari si ati contribuit la dezvoltarea natiunii noastre”, a declarat Kenyatta la ceremonia de inaugurare care a avut loc pe data de 7 februarie, ultima zi a evenimentului care a tinut doua zile si la care au participat 3.000 de persoane.

Blasious Ruguri, presedintele Diviziunii Africa Centrala si de Est a Bisericii Adventiste i-a multumit presedintelui Kenyatta si totodata a apreciat activitatea presedintelui Uniunii de Conferinte – Kenneth Maena – sub coordonarea caruia a fost posibila construirea complexului de trei etaje in doar 15 luni.

Maena, la randul sau, a multumit presedintelui kenyan pentru sprijinul personal pe care l-a acordat bisericii si a anuntat ca va dedica noile birouri misiunii de ucenicie si evanghelizare.

Uniunea de Conferinte West Kenya a fost infiintata in urma cu doar doi ani, dar a avut o expansiune rapida, numarand in momentul de fata peste 300.000 de membri care se inchina in peste 2.000 de biserici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.