Preotii fac campanie electorala pentru Ponta: Ce spune Biserica Adventista

preot_ponta_43248000Biserica Adventista de ziua a Saptea din Romania a reactionat cu privire la implicarea in campania electorala pentru alegerile prezidentiale a unor preoti apartinand Bisericii Ortodoxe.

Aceasta a luat act, intr-o scrisoare deschisa adresata cetatenilor Romaniei, „de cazurile evidente de implicare in lupta politica a mai multor preoti si a unui episcop vicar apartinand Bisericii Ortodoxe Romane precum si de presiunile unor politicieni asupra acestora”.

In scrisoare se mentioneaza ca „acest lucru este in opozitie atat cu hotararile publice ale Sinodului Bisericii Ortodoxe, cu bunul simt al oricarui politician, dar mai ales abate o umbra a neincrederii asupra tuturor confesiunilor prezente pe teritoriul Romaniei si sugereaza ca Biserica si constiintele oamenilor pot fi cumparate cu amenintari, fonduri, pozitii si promisiuni”.

Potrivit adventist.ro, este necesara o distantare publica de aceste practici atat din partea Bisericii Ortodoxe Romane, cat si a candidatilor la functia prezidentiala. Acceptarea unor asemenea presiuni, amenintari sau slugarnicii este neconstructiva, manjeste credinta crestina si ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu, precizeaza documentul.

Citeste mai mult pe ziare.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.