Premiul I pentru ADRA Romania la Gala Solidaritatii Internationale Globue 2017


Luni, 11 decembrie 2017, la Hotel Marshal Garden, din Bucuresti, a avut loc cea de-a III-a editie a Galei Solidaritatii Internationale, in cadrul careia Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania a castigat premiul I, la sectiunea ”Organizatii neguvernamentale care au implementat proiecte de dezvoltare in tari defavorizate”, pentru contributia la sporirea solidaritatii globale si la crearea unei lumi mai bune.

”Gala GLOBUE 2017”, prezentata in acest an de Dana Gont, jurnalist Digi24, a fost organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei (MAE) prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid) si al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa si Asia Centrala (UNDP).

Pe langa marii castigatori ai serii, invitatii speciali au impartasit cu publicul prezent la eveniment, experiente proprii de implicare in solidaritatea internationala. Printre acestia s-au numarat Alex Gavan, alpinist de altitudine extrema, castigatorul categoriei Activisti din cadrul primei editii, Laura Ştefanuţ, jurnalist de investigatii si Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate si Afaceri Institutionale Enel Romania.

GLOBUE 2017 si-a premiat castigatorii intr-un eveniment select in care au fost puse in lumina reflectoarelor modele romanesti de implicare in dezvoltare internationala, proiecte care aduc in lumina incercarile prin care trec oamenii din diferite colturi ale lumii pentru a-si asigura lucruri pe care multi dintre noi le consideram de la sine inteles. In cadrul Galei se ofera una dintre ocaziile cele mai potrivite pentru a fi aduse in discutie empatia, solidaritatea si dezvoltarea durabila, responsabila, cu atentie fata de societate si fata de mediu.

Castigatorii Galei au fost selectati dintr-un total de 170 proiecte depuse, pentru 7 categorii diferite, fiind premiati simbolic sustinatorii si promotorii solidaritatii internationale din societatea civila, presa, mediul academic, mediul de afaceri si sectorul public din Romania, acestia impartasind participantilor motivatia, experienta si lectiile invatate.

Gala a fost deschisa de catre Excelenta Sa, Dl. Urs Herren, Ambasadorul Elvetiei in Romania, care a precizat: ”Doresc ca in aceasta ocazie sa va transmit un mesaj de multumire, un mesaj al sprijinului si un mesaj al incurajarii. Democratia reala nu este doar in timpul procesului electiv, o data la 4 ani, ci este cand cetateni maturi sunt implicati in comunitatile lor. Participarea societatii civile este esentiala din 2 puncte de vedere: in primul rand, deoarece societate civila si ONG-urile sunt o oglinda si o instanta critica ale altor puteri ale statului; in al doilea rand, sunt esentiali ca furnizori de servicii. Conform statisticilor, in Elvetia, 2 din 5 cetateni, peste 18 ani, sunt implicati in voluntariat la nivelul comunitatii, de-a lungul anului. Consider ca acesta este un aspect al democratiei care nu poate fi supraestimat. De asemenea, imi doresc ca lucrurile sa fie similare si in Romania. Ma bucur pentru faptul ca am fost invitat la acest eveniment si continuati acest angajament si in 2018 pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei si a intregii lumi”.

Prezent la eveniment, Stefan Tomoiaga, Presedinte ADRA Romania a declarat: ”Felicitari, ADRA Romania! Felul in care Dumnezeu ne iubeste nu are nimic in comun cu lumea aceasta. Ne arata dragostea Lui in atatea moduri! Ma bucur pentru ADRA Romania pentru ca a ales sa primeasca dragostea Lui si continua sa o impartaseasca prin proiectul „Speranta pentru imigranti”. Felicit ADRA Romania pentru cel de-al doilea premiu I castigat anul acesta – acum primit la Gala Solidaritatii Internationale, iar in primavara primit la Gala Societatii Civile. Felicitari pentru dedicare, pentru ca nu va limitati doar la granitele tarii, ci indepliniti un deziderat al Sfintei Scripturi. Felicit pe toti donatorii si pe cei aproape 100 de voluntari care s-au implicat si au ajutat in organizarea activitatilor specifice desfasurate in cele 9 interventii umanitare de solidaritate internationala cu refugiatii. Ati aratat faptul ca pentru Dumnezeu nu exista bariere! El ne cheama pentru a duce vesti bune de pace si de salvare!

Va multumim! Acest premiu care ne onoreaza este o mare bucurie, dar si o responsabilitate in vederea implementarii cu succes a tuturor proiectelor. Faptul ca, pe baza implicarii active in tari in curs de dezvoltare, echipa ADRA Romania este apreciata la o scara asa de mare in cadrul acestui eveniment atat de frumos si cu o tinuta aleasa – Gala Solidaritatii Internationale GLOBUE 2017 – nu poate decat sa ne bucure. Ne dorim ca si pe viitor sa iubim oamenii asa cum am fost invatati de catre Intemeietorul crestinismului. Va multumim pentru podiumul pe care ne-ati asezat prin aceasta recunoastere si, totodata, va multumim voua, echipa ADRA Romania – angajati, voluntari, sponsori si parteneri – care ne-ati sustinut si ati dat mai mult decat o mana de ajutor persoanelor defavorizate. Cu sprijinul vostru sustinut, participarea ADRA in vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale persoanelor asistate a facut diferenta. Motoul ADRA ”Schimba o viata si vei schimba lumea!” a motivat si va coordona actiunile noastre: incepe sa ajuti fie si un singur refugiat, dar incepe! – in multe locuri, solutia aceasta a facut diferenta chiar intre viata si moarte” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

Cand ma gandesc la solidaritate si empatie, ma gandesc la zecile de voluntari care si-au pus de-o parte din timpul si resursele lor, pentru a face ceva diferit fata de unii din semenii lor. Acesti voluntari au decis sa se plaseze intr-un context mai larg, si-au dozat eforturile dincolo de granitele tarii oferind alinare, sprijin si sustinere persoanelor gazduite in tabere de refugiati din Grecia si Irak. Ne bucuram de recunosterea activitatii pentru proiectul ”Speranta pentru imigranti” in cadrul Galei Solidaritatii Internationale. Multumim tuturor voluntarilor si donatorilor care au ales sa fie alaturi de ADRA Romania, facand posibila aceasta apreciere. Inca este nevoie de ajutorul nostru, pentru a construi impreuna un viitor mai bun pentru cei care au fugit din calea razboiului” a declarat Mihai Brasov, voluntar ADRA Romania si coordonator proiect ”Speranta pentru imigranti”.

„Consideram ca succesul activitatilor noastre depinde in mare masura de resursa umana, de oameni solidari cu cei in nevoie, astfel incat, prin efort conjugat, sa oferim ajutor unui numar cat mai mare de beneficiari. ADRA Romania prin activitatea implementata in cadrul proiectelor desfasurate contribuie la atingerea obiectivelor globale privind dezvoltarea sustenabila, iar acest premiu ne bucura mult. Multumim tuturor celor care au ales sa ofere din timpul lor sau din finantele lor, pentru a fi un sprijin pentru altii, prin ADRA Romania. Acest premiu le apartine tuturor acelora care sustin activitatea ADRA Romania, pentru empatia, daruirea, spiritul de sacrificiu si continua preocupare de a ajuta la imbunatatirea calitatii vietii acelora care nu au avut parte de aceleasi privilegii!” a declarat Monica Brinceanu, Responsabil Comunicare ADRA Romania.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, prin proiectul ”Speranta pentru imigranti” recunoste umanitatea in aceasta criza a refugiatilor, cat si valoarea fiecarui om implicat. Prin faptul ca drepturile omului sunt respectate si se actioneaza cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situatii complexe si fragile. Prin activitatile sale specifice, ADRA doreste minimalizarea impactului acestei situatii coplesitoare si de nesuportat pentru cati mai multi barbati, femei si copii.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de ţari şi conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA Romania urmareşte imbunataţirea calitaţii vieţii pentru cei in nevoie şi investeşte in potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economica, educaţie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducandu-se dupa motoul: ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Sursa: ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.