O biserica baptista din California a supus la vot decizia de a primi in randurile sale membrii din comunitatea gay, desi acest lucru contrazice opiniile Conventiei Baptiste de Sud cu privire la homosexualitate.

Biserica „New Heart” din La Mirada, California s-a confruntat cu o problema dificila la inceputul anului 2014, cand pastorul principal Danny Cortez a comunicat congregatiei ca fiul sau, Drew, a recunoscut ca este gay.

Predicatorul a solicitat bisericii sa-i dea un timp de gandire, pentru a lua o decizie in legatura cu acest aspect, deoarece situatia nou creata l-a determinat sa-si schimbe parerea in legatura cu invataturile bisericii referitoare la homosexualitate.

O luna mai tarziu, biserica a dat o declaratie oficiala in care mentiona ca va analiza aspectele legate de casatoria ce implica persoane de acelasi sex si va lua o hotarare prin vot pe data de 18 mai, in ceea ce priveste cererea pastorului Cortez.

Congregatia „New Heart” a decis sa efectueze un studiu teologic in profunzime in privinta casatoriei dintre persoanele de acelasi sex, astfel incat enoriasii sa poata discerne personal si profund pe de-o parte propriile opinii in legatura cu acest subiect, iar pe de alta parte dorinta lor, indiferent de opinii, de a invita aceste persoane in partasie, comuniune si chiar la conducerea bisericii.

La data programata, adunarea bisericii a votat si s-a decis pastrarea in functie a pastorului Danny Cortez, dar si schimbarea pozitiei oficiale in legatura cu homosexualitatea.

Dupa aflarea vestii, Cortez a trimis o scrisoare catre John Shore, fondator al „Aliantei Crestine Progresiste” (o asociatie de grupuscule care interpreteaza cuvantul biblic prin prisma tendintelor liberale si moderniste), care l-a postat pe site-ul oficial – patheos.com .

In scrisoare, Cortez a spus ca biserica „New Heart” a votat nu numai sa il lase sa isi desfasoare activitatea in continuare, ci si faptul ca poate adopta „a treia cale”, adica sa-si revizuiasca punctul de vedere, nejudecand stilul de viata (sexuala) pe care-l pot adopta unii oameni. In final el a concluzionat ca acest lucru reprezinta „un pas urias pentru o biserica din Conventia Baptista de Sud”.

Intr-un film postat pe youtube pe 7 februarie, fiul lui Cortez, Drew Cortez de 15 ani, a prezentat un mesaj de sustinere pentru adolescentii gay care incearca sa-si obtina o identitate proprie.


El le-a transmis urmatoarele: „Doresc sa-va imbratisez pe toti si sa va spun: Esti perfect asa cum esti. Nu trebuie sa te schimbi, pentru ca esti o faptura asa de minunata… Dumnezeu te iubeste pentru ca El iubeste oamenii”.

Surse: Huffington Post; charismanews; abpnews