Premiera in Namibia: A fost infiintata prima scoala adventista dupa mai bine de jumatate de secol (Galerie foto)

Premiera in Namibia: A fost infiintata prima scoala adventista dupa mai bine de jumatate de secol (Galerie foto)

1Pe data de 13 ianuarie 2016 si-a deschis portile prima scoala primara adventista din Namibia cu 37 de scolari inscrisi la cursuri.

O saptamana mai tarziu, numarul elevilor a urcat la 56, cu tendinta de a creste mai mult in viitorul apropiat.

Proiectul acestei unitati de invatamant apartine unei echipe de voluntari de la Maranatha Volunteers International (MVI) care au participat la o actiune misionara in aceasta zona in luna martie a anului trecut, relateaza maranatha.org.

Voluntarii au asamblat 12 cabinete care pot fi utilizate atat ca sali de clasa, cat si ca sali de sustinere a seminariilor pe diferite teme.
2Campusul este situat pe proprietatea Bisericii Adventiste Mavuluma din orasul Katima Mulilo, resedinta provinciei Caprivi.

In urma cu sase ani a fost initiat un program prescolar chiar in incinta bisericii Mavuluma, cu speranta ca in timp sa se construiasca o scoala elementara propriu-zisa. Din acest considerent actiunea de strangere de fonduri a fost o provocare constanta.

Cu toate acestea, o scoala primara adventista a fost o prioritate pentru Namibia. Cu multe decenii in urma, Biserica Adventista din Namibia opera 13 scoli, prima fiind deschisa inca din 1920, consemneaza Adventist Review.

Din anul 1943, scolile au fost preluate de guvern, insa gestionarea defectuoasa si lipsa fondurilor a dus la desfiintarea lor.
3In 2013, liderii Bisericii Adventiste din Namibia au inaintat o cerere oficiala catre Maranatha Volunteers International in care solicitau asistenta pentru un proiect de infiintare a unei scoli.

Doi ani mai tarziu, un grup de voluntari a sosit in Katima Mulilo pentru a construi campusul. Astazi, Mavuluma este prima scoala adventista in functiune din Namibia dupa 1943.

Namibia are un numar de circa 18.000 adventisti. Un procent de 80 la suta din acest numar se afla in fasia Caprivi, sau regiunea Zambezi, unde se afla orasul Katima Mulilo.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.