Am parasit islamul pentru a-L urma pe Iisus – povestea unui pastor iranian

Am parasit islamul pentru a-L urma pe Iisus – povestea unui pastor iranian

Am parasit islamul pentru a-L urma pe Iisus – povestea unui pastor iranian

Un pastor din Texas a povestit cum tatal sau iranian l-a repudiat pentru ca a parasit islamul pentru a-l urma pe Iisus Hristos, adaugand ca a facut cea mai buna alegere.

Cand am parasit Islamul pentru a-L urma pe Iisus, nu stiam ce se va intampla cu viata mea”, a spus pastorul Afshin Ziafat, din Biserica Providence din Frisco, Texas.

Ziafat s-a nascut in Houston, Texas, intr-o familie musulmana traditionala si desi familia sa s-a mutat in Iran cand el avea 2 ani, revolutia islamica din anii ’70 i-a obligat sa revina in Texas.

El a mentionat ca pe cand era elev in clasa a doua, un profesor de engleza (crestin) i-a dat o brosura a Noului Testament si i-a vorbit despre Evanghelie.

Dupa ce a studiat si a citit Biblia si materiale biblice, 10 ani mai tarziu a luat decizia de a se converti la crestinism.

Iisus e cea mai importanta persoana

Dupa ce si-a declarat credinta in Iisus, Ziafat a recunoscut ca i-a fost teama sa-i spuna tatalui sau musulman ca Iisus e cea mai importanta persoana din viata sa.

La inceput, si-a ascuns credinta de familia sa, dar in cele din urma tatal sau i-a vazut Biblia si a inceput sa-i puna intrebari:

Fiule, ce se intampla? E ceva schimbat in legatura cu tine… Am raspuns: Tata, sunt crestin. El a spus: Nu, nu esti. Esti musulman si vei ramane intotdeauna musulman. I-am spus: Tata, Biblia spune ca daca am credinta in Hristos, voi fi mantuit si sufletul meu va fi salvat. In final tatal meu mi-a zis: Afshin, daca vei fi crestin, atunci nu mai poti fi fiul meu „.

In ciuda impulsului sau de a-si mentine relatia cu tatal sau, el a rostit cuvintele: „Tata, daca trebuie sa aleg intre tine si Iisus, atunci il aleg pe Iisus. Si daca trebuie sa aleg intre tatal meu pamantesc si Tatal meu ceresc, atunci il aleg pe Tatal meu ceresc”.

Urmandu-l pe Hristos

Ziafat a spus ca din acel moment, si-a pierdut tatal urmandu-l pe Hristos.

Ela spus ca Dumnezeu l-a indrumat sa participe la seminarul teologic, ceea ce i-a permis sa obtina o pozitie de pastor si in slujirea sa, a vazut alti musulmani veniti la Hristos.

Am avut privilegiul de a instrui si de a ajuta pastorii iranieni care lupta pentru raspandirea Evangheliei in aceeasi natiune din care provine familia mea”, a declarat Ziafat.

Acum sunt pastorul unei biserici din Texas, unde slujesc. Impreuna cu aceasta comunitate am crescut, am plantat trei biserici si am trimis mai multi misionari din intreaga lume. Sunt incantat sa spun ca relatia cu tatal meu natural a fost restabilita si eu am continuat sa ma rog in fiecare zi pentru mantuirea familiei mele„.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.