Povestea medicului musulman convertit la crestinism: cei care l-au persecutat, vin la el sa-i ingrijeasca

Povestea medicului musulman convertit la crestinism: cei care l-au persecutat, vin la el sa-i ingrijeasca

Povestea medicului musulman convertit la crestinism

Desi a fost crescut ca un musulman devotat credintei sale, Sanjay* si-a predat viata lui Isus iar acum, in ciuda persecutiei, impartaseste Evanghelia oricarui om cu care intra in contact. De cand s-a convertit, Sanjay a adus sute de oameni la credinta in Isus si a plantat 50 de biserici mici (in casa) pentru fostii credinciosi musulmani.

Calatoria lui Sanjay catre adevarata credinta a inceput in momentul cand a fost internat intr-un spital din Kolkata, India pentru un tratament de chimioterapie in urma depistarii cancerului.

 

Am plans in tot acest timp cand eram pe patul de spital si numele lui Iisus pe care n-am vrut sa-l aud niciodata imi revenea mereu si mereu in minte. Am fost atat de slab si asa de rau in viata mea, asa incat am inceput sa ma rog si L-am intrebat pe Domnul: ma vei vindeca?”, isi aminteste el.

Treptat, Sanjay a inceput sa se simta mai bine si a fost externat. Simtea ca s-a schimbat ceva si cand a revenit la spital pentru analize, a aflat ca boala sa disparuse. Cancerul fusese vindecat.

Numai Iisus imi poate salva viata

Mi-am dat seama ca numai Iisus imi poate salva viata. Nimeni altcineva nu poate face acest lucru”, a spus Sanjay. Realizand ca Iisus a vindecat boala sa si i-a redat sanatatea, el L-a acceptat pe Hristos ca Mantuitor si s-a botezat.

Bengalul de Vest, provincia in care traieste Sanjay, este unul din locurile cel mai putin evanghelizate de pe planeta. Cand a descoperit ca Isus este real, el a inceput sa predice Evanghelia in satul sau preponderent musulman si sa le spuna tuturor ce a facut Hristos pentru el. Acest lucru insa nu a fost nici pe placul familiei sale si nici al satenilor, care l-au repudiat, scrie Christian Today.

Familia mea m-a alungat. Mi-au zis ca nu vor sa aiba de-a face cu mine si daca Il am pe Iisus alaturi, pot sa plec. Alti oameni s-au revoltat si mi-au distrus cabinetul medical in care lucram”, a spus Sanjay.

El recunoaste ca i-a fost frica si s-a rugat lui Iisus sa-l tina sub protectia Sa. Domnul a actionat si in cele din urma, mamei lui i s-a facut mila si l-a rechemat acasa.

Evanghelist si plantator de biserici

De ani de zile, Sanjay este persecutat de catre multi oameni din comunitatea sa, el pur si simplu nu se va opri din impartasirea Evangheliei. Desi lucreaza ca medic, si-a dedicat viata pentru a servi ca evanghelist si plantator de biserici, fiind sprijinit in actiunile sale de asociatii caritabile din Marea Britanie.

El a gasit puterea de a-i ierta pe cei care l-au persecutat, asa cum si pe el l-a iertat Dumnezeu. Acum, in mod miraculos, cei care l-au atacat, vin la el pentru ingrijiri medicale.

Dupa ce a plantat 50 de biserici, Sanjay nu arata ca ar vrea sa se opreasca, ci este dornic sa continue lucrarea.

Fara Iisus, nu exista nici o viata. Sunt incantat sa impartasesc si altora despre Mantuitor. In fiecare zi vreau sa traiesc pentru Domnul meu si sa fac ceea ce spune El. Il rog sa-mi dea puterea sa fac asta in continuare”, a incheiat Sanjay.

* Nume schimbat pentru a proteja identitatea

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.