Povestea cutremuratoare a unui condamnat pe nedrept: Din puscarias a ajuns pastor intr-o biserica cu 22000 membri

2525719.0Un om care a fost acuzat si condamnat pe nedrept de crima a stat 24 de ani intr-o inchisoare din Missouri.

In acest loc el L-a gasit pe Isus, pe care L-a acceptat ca Mantuitor, iar in prezent a devenit pastor asistent la o biserica din Kansas.

Darryl Burton a devenit pastor asistent la Biserica Invierii din Leawood, care numara circa 22000 de membri, dupa ce a absolvit seminarul in decembrie anul trecut, relateaza Christian Today.

Burton a crescut intr-o familie baptista, dar a renuntat sa mearga la biserica atunci cand a devenit adolescent, pe motivul ca religia l-a „deziluzionat”.

In acel moment, bunica lui l-a avertizat: „Intr-una din zile o sa ai nevoie de Isus, baiete. Sper sa-ti amintesti de aceste vorbe si sa apelezi la El”.

In 1985 Burton a fost condamnat sub acuzatia de uciderea unui om intr-o benzinarie din St. Louis. Desi nu savarsise aceasta crima, el a fost condamnat la inchisoare pe viata in urma declaratiilor mincinoase a doi martori.

De-a lungul anilor, Burton a scris peste 700 de scrisori catre parlamentari, avocati si asociatiilor care se ocupa de problemele condamnatilor pe nedrept.

Timp de 15 ani, Burton nu si-a deschis inima catre Dumnezeu. „In primii 15 ani am incercat sa rezolv problema doar prin actiunile mele proprii, am scris scrisori, am vorbit cu parlamentari si avocati, dar degeaba. Desigur, eram foarte furios, suparat si foarte frustrat de situatia mea, de faptul ca am fost inchis pe nedrept. Intr-una din zile mi-am amintit de cuvintele bunicii si mi-am zis – am incercat totul si n-a mers, o sa apelez la Dumnezeu pentru ca nu am nimic de pierdut.

Burton a declarat urmatoarele: „M-am rugat la Isus. Daca esti adevarat, atunci te rog sa ma ajuti. Daca ma ajuti sa ies din aceasta situatie, Te voi sluji si voi vorbi lumii despre Tine.

In anul 2008, la o rejudecare a cazului sau, Burton a fost declarat nevinovat de crima si eliberat din inchisoare. Desi a stat in inchisoare mai mult de doua decenii, Burton a declarat: „Cred ca Dumnezeu a ingaduit aceasta situatia in care m-am aflat, in acelasi mod cu situatia lui Iosif, care a fost aruncat in groapa si tratat intr-un mod incorect de catre fratii sai. Nu L-am acuzat niciodata pe Dumnezeu pentru asta cat am fost in inchisoare”.

Dupa eliberarea sa din inchisoare in 2008, Burton a spus ca luase decizia cu multi ani inainte de a deveni pastor.

Am incercat sa traiesc fara Dumnezeu in viata mea cand am fost tanar, dar acum vreau sa indrept aceasta mare greseala si vreau sa vorbesc oamenilor cat de bun este Dumnezeu. Am sunat la minister si am intrebat ce trebuie sa fac pentru a deveni pastor”, a spus el.

S-a inscris la cursuri in 2012 la Scoala de Teologie St. Paul pe care a absolvit-o cu succes in decembrie anul trecut. A fost detasat la Biserica Invierii ca pastor asistent.

One thought on “Povestea cutremuratoare a unui condamnat pe nedrept: Din puscarias a ajuns pastor intr-o biserica cu 22000 membri

  1. Asa lucreaza Domnul ,te coboara in adancuri ca sa te poata inalta pe culmi nebanuite ,nevisate . ALui sa fie lauda in veci de veci .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: