Povara pacatelor din trecut

Povara pacatelor din trecut

Povara pacatelor din trecut

Dar cum poate omul sa fie drept inaintea lui Dumnezeu? … Ce voi face cand se va ridica Dumnezeu? Si cand cerceteaza El, ce-I voi raspunde? Iov 9.2; 31.14

Povara pacatelor din trecut sta ca un nor gros pe multe inimi. Intrebarea lui Iov, sau cea a psalmistului: „Doamne, daca vei lua aminte la nelegiuiri, Doamne, cine va ramane?“ (Psalmul 130.3) ridica probleme foarte serioase. Ele cerceteaza chiar si pe cei mai indiferenti si nepasatori, in ciuda tuturor eforturilor lor de a la reduce la tacere sau de a le evita.

Dar binecuvantat sa fie Dumnezeu! El nu a lasat astfel de intrebari fara raspuns. El promite ca la El „este iertare … bunatate si … belsug de rascumparare“ (Psalmul 130.4,7). Cand El „nu L-a crutat pe propriul Sau Fiu, ci L-a dat pentru noi toti“ (Romani 8.32), El a gasit o modalitate prin care omul poate sa nu mai fie instrainat de Dumnezeu.

Iertarea poate fi acordata chiar si celui mai mare dintre pacatosi

Atunci cand cineva accepta cu bucurie oferta mantuirii Sale, prin care fiecare cerinta divina a legilor Sale este satisfacuta, iertarea poate fi acordata chiar si celui mai mare dintre pacatosi. Dumnezeu vrea si poate „sa mantuiasca pana la desavarsire“ (Evrei 7.25) pe toti cei care se apropie de El.

Exista in viata ta ceva purpuriu sau stacojiu – vreo pata adanca, intunecoasa, ingrozitoare in trecutul tau, care inca te bantuie? Dumnezeu spune: „Daca vor fi pacatele voastre cum este carmazul, se vor face albe ca zapada; daca vor fi rosii ca stacojiul, se vor face ca lana“ (Isaia 1.18). Crede lucrul acesta si Domnul va spune: „Eu ti-am sters faradelegile ca pe un nor gros … intoarce-te la Mine“ (Isaia 44.22).

Cand se intampla lucrul acesta, ceea ce ramane in urma este doar albastrul stralucitor al unui cer luminos. El este un Dumnezeu „care iarta nelegiuirea si trece cu vederea faradelegea … El nu-Si tine mania pentru totdeauna, pentru ca Ii place indurarea“ (Mica 7.18).

Autor: J R MacDuff

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.