topicPlanul minunat al Lui Dumnezeu. Un preot ecuadorian a marturisit ca a fost un copil aparut in urma unui viol comis asupra mamei sale, cand aceasta avea doar 13 ani.

Ulterior, el a declarat ca l-a iertat pe tatal sau si ca este convins ca si Dumnezeu l-a iertat din moment ce a regretat fapta comisa.

„Imi puteam incheia viata inainte de a o incepe, dar Dumnezeu a vrut altceva”, a declarat pentru aleteia.org parintele Luis Alfredo Leon Armijos, acum in varsta de 41 de ani.

Preotul a spus ca mama sa, Maria Eugenia Armijos, a fost menajera intr-o casa din localitatea Loja din Ecuador.

Ea muncea pentru a-si ajuta parintii sa-i hraneasca pe cei sapte frati si surori mai mici. Avea doar 13 ani cand „stapanul casei a abuzat de ea si a ramas insarcinata”.

Familia Mariei Eugenia nu a vrut sa accepte situatia. „Ei nu au vrut s-o lase sa dea nastere  copilului si au lovit-o puternic in stomac, apoi au silit-o sa bea tot felul de licori pentru a avorta”, a mai spus preotul.

A parasit familia si a fugit

Fata a luat decizia sa-si paraseasca familia si sa fuga in Cuenca, un oras mare dintr-o provincie invecinata, pentru a da nastere copilului.

Copilul Luis Alfredo, viitorul preot, s-a nascut cu probleme respiratorii datorita tratamentului inadecvat si a varstei fragede a mamei. Dupa un timp, Maria Eugenia a revenit in localitatea natala Loja, impreuna cu copilul.

„Aici mama a fost cautata si protejata de violatorul ei – tatal meu – care a recunoscut ca eram fiul sau si a spus ca va avea grija de mine …dar asta nu inseamna ca relatia mea cu el a fost una buna.

Mama a mai avut trei copii cu tatal meu, dar eu nu am fost prea apropiat de el”, spune preotul.

Cand Leon a implinit 16 ani, el a fost invitat intr-o comunitate, aici cunoscandu-L pentru prima data pe Hristos. La 18 ani el s-a decis sa intre in seminarul Bisericii, iar la 23 de ani a fost hirotonit cu permisiunea episcopului, din cauza varstei sale tinere.

Parintii lui s-au despartit doi ani mai tarziu, iar mama sa i-a destainuit cum a fost adus pe lume.

Dupa marturisirea mamei lui, parintele Leon a constientizat ca „Dumnezeu a permis ca el sa devina preot, nu pentru a condamna, ci pentru a ierta. L-am iertat pe tatal meu pentru tot ce a facut”.

Dupa cativa ani, tanarul preot a primit un telefon de la tatal sau, care urma sa fie operat.

„Ii era frica si regreta ceea ce a facut. Mi-a spus ca vrea sa imi marturiseasca ceva. Eu l-am incurajat si i-am spus: tata, te-am iertat demult si te iubesc. In acel moment ochii tatalui meu s-au umplut de lacrimi.”

In finalul interviului preotul Leon a concluzionat: „am descoperit ca dragostea lui Dumnezeu m-a insotit toata viata. Tot ce am este un dar,  viata este un dar minunat al lui Dumnezeu.”

Mai citeste si:

Femeile violate pot sa avorteze ? Un pastor nigerian sustine ca Biblia nu interzice acest lucru

Un simbol al comunitatii gay convertit la crestinism, s-a casatorit cu o femeie