Pisicile (ne)artistocrate, care ne fac viața

Pisicile (ne)artistocrate, care ne fac viața mai frumoasă

Pisicile (ne)artistocrate, care ne fac viața mai frumoasă

S-a scris despre România că ar fi ţara iubitorilor de animale: Aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, cea mai mare pondere din Europa.

Aproape jumătate (42%) din gospodăriile din România au o pisică drept animal de companie. Ponderea este similară şi în cazul proprietarilor de câini, arată cel mai recent raport al Industriei Europene a Hranei pentru Animale (FEDIAF).

Hrana uscată Applaws

Hrana uscată Applaws e un aliment complet pentru pisicile adulte. Hrana este preparată după o rețeta ce se bazează pe dieta naturală a pisicilor, dar are formă de granule. Pisicile sunt niște animale carnivore, iar sistemul lor digestiv este format să se adapteze la o dietă bogată în proteine de natură animală. Dieta naturală a pisicii include un conținut pe baza de plante cuprins între 1 și 5 %, luat din intestinele prăzii. Cerealele care se regăsesc în alte tipuri de hrană uscată sunt foarte greu de digerat pentru pisici.

Există şi gospodării care au ambele animale. România are cea mai mare pondere din Europa, aproape fiind doar Polonia, urmată de Cehia (41%). La polul opus se află Norvegia, Austria, Suedia şi Grecia, în aceste ţări doar una din 5-6 gospodării are un astfel de animal.

Diferenţele considerabile sunt date de faptul că în România multe dintre gospodăriile din mediul rural au la curte un câine sau o pisică. Ele sunt contorizate chiar dacă nu sunt văzute de proprietarii lor ca nişte animale de companie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă ca paznici – fie pentru oameni, fie pentru şoareci ori alte vietăţi.

Oricum ar sta lucrurile, cert este că mulți oameni iubesc și îngrijesc animalele, fie că sunt pisici, câini, sau alte animale….

Iubitorii de pisici sunt de toate felurile, dar știm sigur că toți își adoră felinele fermecătoare.

Cu ce hrănim pisicuțele?

Pisicile sunt animale care au nevoie de atenție specială și de hrană corespunzătoare. Fiind carnivore, alimentația acestora trebuie să se bazeze în mod obligatoriu pe carne și pe preparate din carne. Pentru a fi sigur că pisica va duce o viață lungă și sănătoasă, va trebui să învățăm cum s-o hrănim corespunzător și cum să ne asigurăm că are parte de toți nutriențîi de care are nevoie.

Hrana completă pentru pisici adulte Applaws Plic, File Ton și Macrou

Hrana este obținută exclusiv din ingrediente naturale, atent selecționate.

Chiar dacă îl hrănești atât cu alimente preparate de tine, cât și cu mâncare de pisici, trebuie să primească o doză echilibrată de grăsimi, minerale, carbohidrați și vitamine pentru a nu avea probleme de sănătate.

Atunci când faci trecerea de la un produs la altul este important să cunoști dinainte necesarul zilnic de hrană al pisicii și să faci o trecere graduală de la mâncarea actuală la nouă specialitate. Schimbarea bruscă a alimentației i-ar putea provoca probleme digestive pisicii.

Pisicile își marchează teritoriul

O trăsătură a pisicii pe care o cunosc toți iubitorii de feline, este caracterul teritorial. Pisicile vor stabili un teritoriu care va fi definit astfel încât conflictul cu alte pisici să fie evitat.

Teritoriul va consta în general într-o zona centrală sau vizuină unde se va simți suficient de în siguranță pentru a dormi, mânca, a se juca și implicit a se bucură de interacțiuni sociale.

Acest punct va fi centrul ariei alese, în jurul căreia va exista teritoriul pe care pisica îl va proteja activ. Dincolo de acesta se va afla zona de vânătoare care va fi constituită din întinderea zonei pe care pisica o va cutreiera. În natură, vor există teritorii care se vor suprapune. Suprapunerea va fi considerată zonă neutră. Practic, această zonă va fi de convenție între pisici pentru a se întâlni fără a se ataca. În general, este zona în care ele vor interacționa în vederea montei dar nu numai.

Pisica își va cunoaște în amănunt teritoriul și absolut tot ceea ce implică acesta. De aici și curiozitatea pisicii asupra oricărui lucru nou introdus sau adus în casă, respectiv reticența acesteia și apariția stres-ului la unii indivizi atunci când facem modificări. Teritoriul unei pisici crescute în casă va corespunde cu zonele în care această are acces. De aici și recomandarea că atunci când plecăm sau lăsăm pisica singură să încercăm pe cât posibil să nu îi periclităm accesul asupra zonelor sale, pentru a-i menține confortul. Putem opta chiar pentru o ușița specială care îi va favoriza trecerea dintr-o încăpăre în altă.

Contact

Telefon 0373-760-371

Program 09:00-18:00

E-mail contact@buddies.ro

Suport 24/7

Informații companie

S.C. RED WAY S.R.L.

Reg. com.: J12/1061/2015

CUI: RO34349898

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.