Read Time:3 Minute, 57 Second

Piese de camioane

Transportarea cât mai eficientă a mărfurilor dintr-un colț într-altul al lumii a reprezentat o preocupare permanentă a omenirii, având în vedere că acest domeniu a reprezentat un factor deosebit de important în dezvoltarea economică a tuturor statelor.

Lucrurile au evoluat foarte mult în prezent, astfel că industria transporturilor este astăzi mai eficientă că niciodată. Deși aceasta se poate realiza în prezent pe diferite căi (apă, aer, sol), cele terestre sunt de departe cele mai comune.

Dacă vorbim despre transporturile terestre, cu siguranță camioanele sunt mașinile care au devenit un simbol în acest sens. Deși acestea sunt concepute pentru a fi cât mai fiabile, nu de puține ori ne putem confrunta cu diverse probleme tehnice, fie datorate stilului de condus necorespunzător al șoferilor, fie datorită cedării în timp a pieselor auto. Indiferent de situație însă, problema de baza este similară și anume faptul că avem un camion nefuncțional.

La orice reparație, calitatea pieselor de schimb are o importantă deosebită.

Nu este altfel nici la reparații transmisii camioane, de cele mai multe ori durabilitatea reparației depinde de calitatea pieselor de schimb utilizate la reparații.

Pentru un necunoscător, de cele mai multe ori piesele de schimb seamănă între ele și nu par a fi diferite. Nici nu este de mirare, piesele din cutiile de viteze sunt roți dințate din metal iar marea diferența dintre ele constă în materialul din care acestea au fost fabricate.

Categorii de piese de schimb

Sunt două categorii de piese de schimb ce pot fi achiziționate, originale și de producător. Este bine să știm să diferențiem aceste două tipuri de piese. Cele originale sunt piese recomandate și comercializate sub brandul vehiculului.

În general, piesele originale au ștanțate pe piesă sigla/brandul vehiculului ca și o diferențiere. Aceste piese au o credibilitate mai mare pe piață și de multe ori din punct de vedere calitativ sunt mai bune decât piesele de producător aftermarket.

Piesele tip aftermarket au o plajă mare de calitate, de la piese de calitate superioară până la piese de calitate slabă, le putem găsi pe toate în magazinele de specialitate.

Diferența dintre piesele de schimb de la diferiți producători

Putem lua două piese de la diferiți producători și să constatăm că nu diferă între ele. Cotele sunt la fel, chiar și finisajul arată impecabil la ambele. Sunt piese cu aspect industrial, nu s-a pus accent pe designul ambalajului așa că nu există o diferențiere foarte mare între două piese de la doi producători diferiți.

Cu toate acestea există diferențe considerabile din punct de vedere calitativ între două piese, care pot fi observate doar după durata de viață a piesei respective. Cert este că unele piese de la anumiți producători au o rezistență mai mare la uzură pe când cele de la un alt producător rezistă la uzură mai puțin și se strică mult mai repede.

Cea mai mare problema la astfel de piese este faptul că o singură piesă de slabă calitate care în timp se deteriorează și începe să producă pilitură de fier, poate să strice tot mecanismul creând defecțiuni considerabile.

Cum să alegi piese de calitate?

Probabil cea mai recomandată metodă este să cumperi doar piese originale și nu de producător. Piesele originale însă sunt mult mai costisitoare decât cele de producător așa că nu toți își permit astfel de piese. Există cazuri în care piesele căutate pot fi achiziționate doar originale, ele în mod sigur vor avea garanția care să ne satisfacă chiar dacă la un preț destul de piperat.

În cazul pieselor de producător însă este puțîn diferit. De cele mai multe ori tindem să cumpărăm aceste piese după recomandări. Nu este nimic rău în asta dacă cel care o recomandă, o face din proprie experiență. De exemplu dacă firma de reparații transmisii camioane recomandă anumite piese de schimb, acestea au mari șanse să fie de calitate chiar dacă sunt de producător și nu originale.

Ideea este că un mecanic nu o să recomande piese cu care nu a lucrat și în care nu are încredere. Să nu uităm că la fiecare reparație se oferă o perioada de garanție care asigură clientul că lucrarea va rezista cel puțin pe perioada respectivă.

Nici un mecanic nu dorește să facă reparații ulterioare gratuit pentru că o piesă s-a stricat exact unde a lucrat el anterior.

Dacă avem nevoie de reparația transmisiei vehiculului nostru și dorim ca aceasta să fie făcută cum trebuie, merită să investim în piese de calitate bună pentru că lucrarea să țină cât mai mult timp.

Contact

S.C. Sing Sing S.R.L, Bulevardul Ferdinand I, Nr. 60, 510114, Alba Iulia, Jud. Alba

Tel: +40 746 204 794.

E-mail: office@camioane-autoexpress.ro

RO 10745070, J01/295/1998

Luni-Vineri: 9-17, Sâmbătă: 9-12.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ce este web hosting-ul și cum Previous post Ce este web hosting-ul și cum te poate ajuta?
Painea asta e grea Next post Painea asta e grea