Pe cine am eu in ceruri in afara de Tine?

Pe cine am eu in ceruri? Si n-am avut placere pe pamant decat in Tine.
Psalmul 73.25

Cand privim la lumea creata, ar trebui sa fim cuprinsi de adorare la gandul ca Domnul Isus este Creatorul. In creatie vedem maretia Domnului: puterea, intelepciunea, dragostea Lui.

Totusi, cand ne gandim la umblarea pe pamant a Domnului Isus, la mantuirea pe care ne-a adus-o, la grija neincetata pe care ne-o poarta zi de zi, la viitorul pe care ni-l pregateste, atunci inimile si cuvintele ar trebui ni sa se reverse in recunostinta pentru El.

Ganditi-va cu atentie la fiecare dintre aceste lucruri: El, Dumnezeu, desi nu a renuntat niciodata la divinitatea Lui, a parasit cerul, a devenit Om, S-a nascut intr-un grajd, a fost un Copilas depinzand de mama Lui, Maria, a fost supus parintilor Sai, a lucrat pentru a-Si castiga existenta si nu a avut o casa sau vreun lucru pe care sa-l poata numi proprietatea Lui.

Desi era Rege, a slujit, a vindecat bolnavii, i-a mangaiat pe cei indurerati, i-a fost mila de cei din popor; le-a implinit nevoile fizice si spirituale, cu toate ca si El a avut slabiciuni fizice, a cunoscut foamea, setea si oboseala. In lucrarea Lui publica a fost neinteles si batjocorit de multi, chiar si de prietenii si de rudele Lui, parasit si renegat de prietenii cei mai apropiati si tradat de unul dintre ei.

Desi nevinovat, a fost arestat, batjocorit, biciuit, expus oprobiului public, declarat vinovat, rastignit; si in tot acest timp El sustinea toate prin puterea Sa si ii ierta pe cei care Ii faceau aceste lucruri. Murind ca sa ne mantuiasca, El a fost facut pacat, desi nu pacatuise niciodata.

A stiut mai dinainte ce avea sa se intample si totusi a venit de bunavoie sa ca-L glorifice in mod desavarsit pe Tatal care-L trimisese si pe care L-a multumit pe deplin. Asa ceva nu mai facuse nimeni inainte de El. Apoi El ne-a trimis Duhul Sfant si acum ne asteapta in ceruri, dar pana atunci El Se ingrijeste de noi si ne da zilnic lucrurile de care avem nevoie. O, de am vorbi mai mult despre El!

Autor: A. Blok

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.