Acasă » Patriarhia Romana avertizeaza Camera Deputatilor: „Avem obligatia sa aparam familia, constituita prin casatoria dintre un barbat si o femeie”

Patriarhia Romana avertizeaza Camera Deputatilor: „Avem obligatia sa aparam familia, constituita prin casatoria dintre un barbat si o femeie”

Patriarhia Romana avertizeaza Camera Deputatilor

Patriarhia Romana avertizeaza Camera Deputatilor

In contextul reluarii pentru a treia oara in ultimii ani a unei propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil, pana acum respinsa cu larga majoritate parlamentara de fiecare data, Patriarhia Romana reiterează pozitia ei constanta in aceasta chestiune:

Raspunsul societatii si al autoritatilor publice la incercarile actuale de-a submina familia traditionala trebuie sa tina cont de continuitatea acesteia in istorie ca dar al lui Dumnezeu-Creatorul pentru umanitate si ca binefacere pentru viata unui popor. De aceea, Patriarhia Romana atrage atentia ca parteneriatele civile incearca sa slabeasca familia traditionala sau sa i se substituie si reprezinta un atentat la identitatea acesteia. Subminarea valorilor familiei traditionale prin crearea unor alternative la aceasta, pericliteaza familia naturala ca temelie a societatii umane. De aceea, familia traditionala are dreptul si datoria de a-si proteja propria identitate, demnitate si continuitate.

Din cele mai vechi timpuri, poporul roman a mostenit si a cultivat un respect deosebit fata de familie, numita Biserica de acasa, avand credinta ca aceasta este instituita si binecuvantata de Dumnezeu. Acest respect fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viata in armonie si fidelitate, ajutorarea reciproca a sotilor, nasterea de copii si cresterea lor cu responsabilitate. Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasaturi fundamentale ale societatii romanesti. De aceea, Biserica binecuvinteaza numai familia traditionala.

Casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie

Patriarhia Romana subliniaza faptul ca, atat Constitutia Romaniei (art. 48), cat si Codul Civil (art. 258) reflecta realitatea ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe drepturile si indatoririle parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor si considera ca aceste acte normative trebuie respectate si aplicate, iar nu diminuata importanta lor prin institutii noi, fara nicio traditie, dar care pretind drepturile ce decurg din casatorie. Nici un angajament international al Romaniei nu obliga statul roman sa legifereze relatiile in afara familiei constituite prin casatoria dintre un barbat si o femeie.

Experienta altor state arata ca aceste parteneriate civile sunt doar o anticamera a acceptarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute sotilor de catre stat, ci si o valoare sociala, care sustine viata si continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei traditionale nu poate fi decat in defavoarea binelui comun al societatii.

Deoarece in textul initiativei se face mentiune la „cresterea si educarea copiilor aflati in intretinerea” persoanelor care au incheiat un contract de parteneriat civil, consideram ca, in contextul celor prezentate mai sus, adoptarea initiativei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative si in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Copiii risca sa fie privati, impotriva vointei lor, de afectiunea materna sau paterna, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afectiune (doua mame, doi tati etc.).

Pentru toate aceste motive, Patriarhia Romana solicita Camerei Deputatilor, camera decizionala, sa respinga si de aceasta data propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil, intrucat constituie un atentat la valoarea permanenta a familiei si la identitatea acesteia.

Sursa: basilica.ro

Un comentariu la „Patriarhia Romana avertizeaza Camera Deputatilor: „Avem obligatia sa aparam familia, constituita prin casatoria dintre un barbat si o femeie””

  1. Deosebite aprecieri pentru Biserica Ortodoxa infrunte cu dinstinsul Patriarh Danel pentru curajul si demnitatea cu care sustine valoarea familei instituita de Dumnezeu formata dintr’un barbat ADAM si o femeie EVA . Exemplul lor ar trebui urmat de toate Bisericile crestine indiferent de apartenenta lor cultica.Expansionismul SODOMISMULUI cunoaste o manifestare de proporti la nivel GLOBAL,doar unele TARI isi mai pastreaza inocenta, impotrivindu-se practici SODOMITE printre care si ROMANIA .Influienta nefasta a acestei practici afecteaza grav familia,morala ,relatile sociale,relatile spirituale ,demnitatea si prestigiul persoanei inplicate,cat si orice compartiment civilizat,pentruca aceasta practica nu este dela Dumnezeu potrivit SCRIPTURI ci de la Deavolul .DUMNEZEU A FOST IMPOTRIVA ACESTEI PRACTICI PE CARE A DENUMIT”O in Cateva texte din Scriptura ; Leveticul 18.22 sint numiti „URACIUNE” tot Leveticul 20. 13 sint numiti ” SCARBOSI” Romani 1. 24,25 ” FAC FAPTE SCARBOASR” 1 Corinteni 6.9 „SODOMITI”etc.etc.Acesta este vocea lui Dumnezeu si nu a omului.Relatile cu ei sint la fel ca si cu toti ceialalti oameni,afara de faptul ca nu sintem de acord sa li se faca anumite slujbe in BISERICA deoarece fiecare Biserica isi are statutul si marturisirea de credinta aprobate de legile in vigoare si care reglementeaza slijirea Biserici exclusiv numai membrilor de drept ai Biserici.Parerea mea este ca SODOMITI sa-si faca si ei biserica lor unde sa pot manifesta dupa dorinta.Deasemenea cred interzis amesticul STAPINIRI in problemele biserici ,aceasta este o grava violare a legi care garanteaza libertatea Biserici in a-si practica doctrina potrivit legi si statulului ei.VREM O BISERICA LIBERA FARA AMASTECUL SRAPANIRI . GOD BLESS ROMANIA & AMERICA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.