1Un pastor al unei mari biserici din Florida a demisionat pe neasteptate, dupa ce a marturisit ca „un esec moral” din viata lui il descalifica din pozitia de lider.

Pastorul Bob Coy a fondat in 1985 Calvary Chapel Fort Lauderdale si a fost destituit din functia de pastor la 3 aprilie, desi natura exacta a “esecului moral” nu a fost facuta publica de catre biserica.

 

“Pastorul Bob isi va concentra atentia in totalitate pe relatia lui personala cu Dumnezeu si cu familia sa. Consiliul de conducere al bisericii ii va oferi consilieri si pastori care il vor ajuta si il vor ghida in procesul de pocainta completa, curatare si reabilitare”, se arata in comunicatul de presa oficial furnizat de biserica pentru mass-media. Biserica, considerata a fi in primele 14 din tara, are aproximativ 20.000 de membri. Enoriasilor li s-a adus la cunostinta despre demisia pastorului Coy in timpul unei intalniri speciale duminicale, la care au fost prezenti 7.500 de oameni.

In biserica a fost citita o scrisoare prin care acesta isi cerea scuze in mod public

Dupa ce conducerea bisericii a dezvaluit membrilor vestea incredibila ca pastorul Bob si-a dat demisia din functia de pastor principal, membrilor li s-a citit o scrisoare in care predicatorul si-a cerut in mod public scuze si si-a manifestat speranta ca biserica isi va continua misiunea si fara el.
2Un enorias, Robert Milne, a declarat pentru o publicatie locala ca “Cei mai multi oameni au fost socati. O mare parte dintre oameni si-au manifestat dezamagirea, iar alta parte au declarat ca se simt tradati de gestul pe care l-a facut pastorul.

Aceste reactii au fost evidente in comentariile postate pe site-ul bisericii dupa aflarea vestii ca pastorul principal a demisionat. Parerile au fost de asemenea impartite. In timp ce multi oameni au declarat ca Bob este un predicator bun, care a adus mii de suflete mai aproape de credinta crestina, altii au spus ca sunt intr-o stare de confuzie totala, refuzand sa creada motivul pentru care pastorul a demisionat.

“Noi inca te iubim pastore Bob! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe tine si pe familia ta in aceste vremuri dificile. Te rugam sa iei in considerare reintoarcerea in biserica”, a comentat un sustinator, in timp ce alta persoana numita

Vanessa a spus ca nu e de acord cu ce a facut pastorul. “Ma intreb de ce nu a vrut sa vorbeasca cu noi direct, sau sa filmeze un videoclip sa ne spuna ce s-a intamplat… Ma simt confuza si am inima trista”, a declarat ea. Biserica a oprit toate comentariile dupa cateva zile.

Desi biserica nu a detaliat motivul demisiei pastorului, un raport al unei televiziuni locale sustine faptul ca Bob Coy a demisionat dupa ce a marturisit conducerii bisericii pe care o pastoreste ca a inselat-o pe sotia sa, Diane.
3

Sursa: Christianpost

Mai citeste si:

Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Isus ne-a avertizat!

Biblia nu este fantezie. Omenirea isi traieste zilele din urma, afirma un cunoscut evanghelist (Video)

%d blogeri au apreciat: