Acasă » Pastorul unei mari biserici a demisionat in urma unui „esec moral”

Pastorul unei mari biserici a demisionat in urma unui „esec moral”

1Un pastor al unei mari biserici din Florida a demisionat pe neasteptate, dupa ce a marturisit ca „un esec moral” din viata lui il descalifica din pozitia de lider.

Pastorul Bob Coy a fondat in 1985 Calvary Chapel Fort Lauderdale si a fost destituit din functia de pastor la 3 aprilie, desi natura exacta a “esecului moral” nu a fost facuta publica de catre biserica.

 

“Pastorul Bob isi va concentra atentia in totalitate pe relatia lui personala cu Dumnezeu si cu familia sa. Consiliul de conducere al bisericii ii va oferi consilieri si pastori care il vor ajuta si il vor ghida in procesul de pocainta completa, curatare si reabilitare”, se arata in comunicatul de presa oficial furnizat de biserica pentru mass-media. Biserica, considerata a fi in primele 14 din tara, are aproximativ 20.000 de membri. Enoriasilor li s-a adus la cunostinta despre demisia pastorului Coy in timpul unei intalniri speciale duminicale, la care au fost prezenti 7.500 de oameni.

In biserica a fost citita o scrisoare prin care acesta isi cerea scuze in mod public

Dupa ce conducerea bisericii a dezvaluit membrilor vestea incredibila ca pastorul Bob si-a dat demisia din functia de pastor principal, membrilor li s-a citit o scrisoare in care predicatorul si-a cerut in mod public scuze si si-a manifestat speranta ca biserica isi va continua misiunea si fara el.
2Un enorias, Robert Milne, a declarat pentru o publicatie locala ca “Cei mai multi oameni au fost socati. O mare parte dintre oameni si-au manifestat dezamagirea, iar alta parte au declarat ca se simt tradati de gestul pe care l-a facut pastorul.

Aceste reactii au fost evidente in comentariile postate pe site-ul bisericii dupa aflarea vestii ca pastorul principal a demisionat. Parerile au fost de asemenea impartite. In timp ce multi oameni au declarat ca Bob este un predicator bun, care a adus mii de suflete mai aproape de credinta crestina, altii au spus ca sunt intr-o stare de confuzie totala, refuzand sa creada motivul pentru care pastorul a demisionat.

“Noi inca te iubim pastore Bob! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe tine si pe familia ta in aceste vremuri dificile. Te rugam sa iei in considerare reintoarcerea in biserica”, a comentat un sustinator, in timp ce alta persoana numita

Vanessa a spus ca nu e de acord cu ce a facut pastorul. “Ma intreb de ce nu a vrut sa vorbeasca cu noi direct, sau sa filmeze un videoclip sa ne spuna ce s-a intamplat… Ma simt confuza si am inima trista”, a declarat ea. Biserica a oprit toate comentariile dupa cateva zile.

Desi biserica nu a detaliat motivul demisiei pastorului, un raport al unei televiziuni locale sustine faptul ca Bob Coy a demisionat dupa ce a marturisit conducerii bisericii pe care o pastoreste ca a inselat-o pe sotia sa, Diane.
3

Sursa: Christianpost

Mai citeste si:

Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Isus ne-a avertizat!

Biblia nu este fantezie. Omenirea isi traieste zilele din urma, afirma un cunoscut evanghelist (Video)

Un comentariu la „Pastorul unei mari biserici a demisionat in urma unui „esec moral””

 1. Aceste zdruncinări care încearcă orice credincios in devotamentul sau față de ISUS MESSIA ca Mântuitor și DUMNEZEU însuși, arată faptul că nimeni nu este lipsit de ispitele lumești .
  Dacă un conducător al orcărui grup de oameni ( biserici ) se inpiedică și cade în ispita ,, Firi Vechi ,, care se ascunde in lăuntrul său, provoacă asemenea cutremure, numai atunci își ridică mulți capetele și se întreabă cum s-a putut întâmpla una ca asta. Dar între noi enoriași cei mici cum este? Dat fiind faptul că suntem mulți și nu ai cum să cunoști pe toată lumea. Îl cunoști pe pastor că el predică de 15- 30 ani, dar pe cel din drepta ta îl ști ? Ce probleme are oare, pe cel stânga ta, din fața ta, din rândul al cincelea? De obicei, cei mici dacă fac așa ceva sunt mustrați în tăcere sau mai rău sunt excomunicați și gata problema este rezolată, și aproape nimeni nu bagă de seamă.
  Dar Tu ? sau Eu ? sau frații noștri ? cu ce se confruntă oare ? ? ?
  O teorie omenească care am auzito odată, în care cad de obicei bărbați, nu are legătură cu BIBLIA dar teorie
  Teoria celor -,, 3 G,,-
  -Gold
  -Girl
  -Glori

  Pildele și îvățăturile lui ISUS MESSIA sunt mai clare și se referă la noi toți bărbați și femei:
  Sursa este :
  https://biblia.resursecrestine.ro/matei/13
  . . . . . .
  18 Ascultaţi* dar ce înseamnă pilda semănătorului.
  * Marc 4:14; Luca 8:11;
  19 Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie* şi nu-l înţelege, vine cel rău şi răpeşte ce a fost semănat în inima lui. Aceasta este sămânţa căzută lângă drum.
  * Mat 4:23;
  20 Sămânţa căzută în locuri stâncoase este cel ce aude Cuvântul şi-l primeşte îndată cu* bucurie,
  * Isa 58:2; Ezec 33:31; Ezec 33:32; Ioan 5:35;
  21 dar n-are rădăcină în el, ci ţine până la o vreme; şi, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se* leapădă îndată de el.
  * Mat 11:6; 2 Tim 1:15;
  22 Sămânţa* căzută între** spini este cel ce aude Cuvântul, dar îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor îneacă acest Cuvânt şi ajunge neroditor.
  * Mat 19:23; Marc 10:23; Luca 18:24; 1 Tim 6:9; 2 Tim 4:10; ** Ier 4:3;
  23 Iar sămânţa căzută în pământ bun este cel ce aude Cuvântul şi-l înţelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul, şaizeci, altul, treizeci.”
  Cam tât deocamdată, comentați voi restul.
  Sunt sigur, ne vom întâlni cu siguranță la judecata de apoi orcine ești Tu !
  Csáki Lajos

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.