saeed-abediniPastorul american de origine iraniana Saeed Abedini a fost eliberat recent din inchisorile iraniene unde a stat mai multi ani in captivitate, fiind acuzat de „subminarea guvernului iranian”.

El a acordat un interviu postului de televiziune Fox News, care a deplasat un reporter in Carolina de Nord la Billy Graham Training Center, acolo unde pastorul se reface psihic si fizic.

Abedini a declarat ca una dintre cele mai infioratoare amintiri este aceea cand a fost dus in fata unui judecator iranian, care l-a intrebat daca stie de ce se afla acolo, relateaza Gospel Herald.

I-a raspuns ca din cauza credintei crestine. Judecatorul l-a intrerupt si i-a spus ca se afla in fata completului de judecata pentru ca „foloseste crestinismul pentru a distruge guvernul tarii.

In realitate, Abedini s-a dus in Iran pentru a ajuta copiii dintr-un orfelinat aflat in sub-ordinea guvernului.

Cand a fost condamnat la privare de libertate, pastorul a spus ca cel mai greu in inchisoare era gasirea unei metode de a face ca orele sa se scurga mai repede.

Abedini a marturisit ca pentru el metoda cea mai buna a fost rugaciunea. „Cea mai mare parte a timpului m-am rugat. Era cel mai bun lucru pe care-l puteam face acolo.

Abedini a fost interogat, apoi torturat fizic si psihic dupa ce a refuzat sa semneze documente care-l incriminau de fapte pe care nu le-a savarsit.

El a declarat ca a vazut pedepse terifiante care erau aplicate altor detinuti, cum ar fi sunitii musulmani, care erau executati in mod public.

Postul TV Fox News intentioneaza sa difuzeze alte secvente din interviul luat pastorului Saeed Abedini in saptamanile urmatoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.