Pastorul filantrop aloca toate fondurile bisericii pentru achitarea datoriilor a 48 de familii nevoiase. O biserica din Statele Unite ale Americii a decis sa aloce toate fondurile ei in valoarea de aproximativ 41.000 de dolari pentru achitarea datoriilor a 48 de familii.

Biserica „The Worship Center Christian”, situata in Birmingham, Alabama (SUA) va folosi aceasta importanta suma pentru a ajuta familiile cu datorii, indiferent daca acestea au sau nu membrii in comunitate.

Ideea de a ajuta familiile apartine pastorului Vanable H. Moody, care a declarat ca acest act este destinat pentru cei care se confrunta cu mari greutati, relateaza Christian Post.

Ne simtim chemati pentru a participa la eradicarea acestor datorii si dorim sa oferim oamenilor un nou inceput. Vrem sa-i ajutam sa iasa din acest impas in care se afla”, a spus pastorul. El a subliniat vocatia sociala a bisericii pe care o pastoreste.

In trecut Moody a dus la bun sfarsit proiecte care erau destinate persoanelor fara adapost, distribuirii de alimente pentru persoane nevoiase si chiar vizite la inchisorile din regiune.

Avem o singura dorinta. Sa putem arata oamenilor dragostea lui Hristos. Sa fim activi in permanenta pentru cautarea oportunitatilor care sa ne ajute sa implinim aceasta dorinta”, a declarat pastorul. El a adaugant ca ideea de a plati datoriile familiilor sarace i-a venit in urma sustinerii unei serii de predici privind gestiunea financiara.

Am avut o serie de predici care erau destinate finantelor. Unul din mesajele predicate, viza importanta de a fi un om independent, fara datorii. Acest mesaj, arata cum impovararea financiara provoaca o transformare a comportamentului si afecteaza calitatea vietii in diferite moduri la oameni.”

In incheiere pastorul a precizat ca beneficiarii acestei initiative vor primi, de asemenea, sfaturi financiare pentru a evita sa se indatoreze din nou.