Pastorul Doug Batchelor: Revenirea Domnului este aproape

Pastorul Doug Batchelor: Revenirea Domnului este aproape!

Pastorul Doug Batchelor: Revenirea Domnului este aproape

Mantuitorul Iisus ne-a spus categoric ca nimeni nu stie ziua sau ceasul intoarcerii Sale. Si totusi, El ne-a dat o serie de semne prin care putem afla ca revenirea Sa este aproape.

Bazat pe fiecare indiciu al profetiei, eu, unul, cred in mod cert ca venirea Domnului va avea loc in curand. Cand fac asemenea afirmatii, ma bazez pe urmatoarele semne:

Escaladarea violentei; Cresterea frecventei si intensitatii dezastrelor naturale; Degradarea morala si inimile reci; Omenirea distruge pamantul; Ca sa nu mai vorbim de cresterea dramatica a popularitatii si a puterii Papei Francisc, combinata cu apelurile sale repetate pentru unitate religioasa.

 

Dar eu inca mai cred ca multi oameni pot avea conceptii eronate cu privire la cum va arata starea de lucruri in lume inainte de incheierea timpului de proba.

Ei isi imagineaza de cele mai multe ori ceva de genul foc si pucioasa, cutremure de pamant si orase intregi inghitite sau oameni posedati de demoni dezlantuiti care sunt in cautarea oamenilor sfinti care se ascund pe dealuri si munti.

Iisus ne arata o imagine oarecum diferita, in care viata merge mai departe, cu o aparenta de normalitate. Ce s-a intamplat in zilele lui Noe se va intampla la fel si in zilele Fiului omului: mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti.

Iisus ne-a avertizat

„Ce s-a intamplat in zilele lui Lot se va intampla aidoma: oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar, in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si in ziua cand Se va arata Fiul omului.” (Luca 17: 26-30)

De asemenea, Domnul Iisus ne-a avertizat: „… De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi.” (Matei 24:44), apoi „… daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate.”(Matei 24:22), indicand ca daca El va astepta mai mult timp, omenirea in cele din urma se va auto-distruge.

Asadar, de ce uneori avem impresia ca venirea Domnului intarzie? Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda. In parabola celor zece fecioare Isus a spus ca „Fiindca mirele zabovea, au atipit toate si au adormit.” (Matei 25:5)

La incheierea capitolului precedent, in care Hristos vorbeste despre semnele intoarcerii sale, El ne impartaseste si avertizarea printr-o parabola despre un servitor care zice in inima lui „Stapanul meu zaboveste sa vina!” (Matei 24:48).

Cand Moise a intarziat putin intoarcerea sa de pe munte, a fost un timp de incercare pentru poporul lui Dumnezeu.

Domnul asteapta atata timp cat El poate sa rascumpere cat mai multi dintre copiii Sai, inainte de „plecarea trenului din statie”. Acest lucru se intampla deoarece Domnul „doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.” (2 Petru 3:9)

„Caci este o prorocie a carei vreme este hotarata, se apropie de implinire si nu va minti; daca zaboveste, asteapt-o, caci va veni si se va implini negresit.” (Habacuc 2:3)

Sursa: Adventist Review

2 thoughts on “Pastorul Doug Batchelor: Revenirea Domnului este aproape!

  1. Isus a raspuns: „Bagati de seama sa nu va amageasca cineva. Caci vor veni multi in Numele Meu si vor zice: „Eu sunt Hristosul” si „Vremea se apropie.” Sa nu mergeti dupa ei. (Luc.21:8)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: